Cei aproximativ 70 de puști care în ultimele 6 luni au depus eforturi remarcabile la antrenamente au participat la un turneu la baza de pregătire de la Buftea, la care au asistat și însoțitorii lor, alături de voluntarii Special Olympics și Down Plus.

”Parteneriatul cu Special Olympics este unul solid, care se bazează pe acțiuni comune, iar Asociația Down Plus face un efort remarcabil pentru a le oferi beneficiarilor, copiii și aparținătorii, deopotrivă, o șansă la o viață demnă. Acțiunile acestea vor continua, iar Federația Română de Fotbal încurajează asociațiile și organizațiile care se ocupă cu problematica persoanelor cu dizabilități să se alăture acestui proiect”, a precizat Florin Șari, Manager Responsabilitate Socială și Bună Guvernanță în FRF.

La finalul evenimentului toți copiii au fost premiați de Sandu Tăbîrcă, coordonatorul loturilor naționale de tineret și juniori.

Strategia antidiscriminare a FRF acordă un rol important accesibilizării și deschiderii fotbalului, în special pentru categoriile sociale expuse riscului de excluziune, precum persoane cu dizabilități, provenite din medii defavorizate sau cele fără adăpost și copii instituționalizați.

Federația Română de Fotbal mulțumește sponsorului TUI Travel Center pentru sprijinul acordat, compania punând la dispoziția participanților autocarele necesare deplasării la Buftea, dar și sponsorului Penny.

Pe 11 martie, în Belgia, la Antwerp, cu ocazia celei de-a 13-a ediții a Special Olympics European Football, în cadrul căreia s-a dezbătut integrarea socială prin fotbal a copiilor cu dizabilități, Federația Română de Fotbal, alături de cea din Slovenia, a fost premiată pentru implicarea în acest proiect în perioada 2014-2015. Trofeele au fost înmânate de Iris Hugo-Bouvier, Director Football and Social Responsability UEDA, și de Miroslaw Krogulec, Senior Sport Manager al Special Olympics Europe Eurasia.