”Tricolor11” Timișoara a început cu dreptul turneul internațional de pe Bega. Sub privirile fostului internațional Miodrag Belodedici, elevii lui Adrian Văsâi au învins azi clar, scor 3-0, pe Steaua Roșie Belgrad, în primul meci din Grupa A.

Jucătorii Centrului de Excelență ”Tricolor11” Timișoara s-au descurcat în fața unei formații sârbe cu gabarit. După un prim sfert de oră destul de strâns, Lazăr a trimis primul șut periculos spre poarta oaspeților. Cu un minut înainte de pauză, Fabio Trip (min. 30) a deschis scorul cu o reluare din centrul careului. În partea secundă, Sikanjic (38), de la Steaua Roșie, a fost aproape de egalare, dar șutul său din apropiere a fost blocat. Echipa gazdă, pe ”sinteticul” de la Baza 2 Politehnica, a dominat însă restul partidei.

Onișa a finalizat la colțul lung pentru 2-0, în minutul 42, după ce a scăpat singur cu Gordic. Pentru ca Vlad Chera să profite de o recuperare și să înscrie tot după un duel unu la unu. 3-0 a fost și rezultatul final, deși ”Tricolor11” Timișoara a mai avut câteva șanse bune de a mai înscrie.

Următorul joc al echipei Centrului de Excelență Timișoara va fi miercuri, de la ora 17:00, pe același teren, în compania celor de la FC Dănuț Coman.

”Tricolor11” Timișoara: Dobre – Jurj, Giosu, Țiereanu (cpt.), R. Popa – Casian, Manolache – Lazăr, Trip, Chera – Onișa. Au mai intrat: Coroiu, Deta, Talpoș, Stoianovici, Bănceanu și Șimăndan. Antrenor: Adrian Văsâi.

Steaua Roșie Belgrad: Gordic – Kostic, Ristovic, Jankovic (cpt.), Danicic – Savic, Ilic, Santrac, Gavric – Acimovic – Torbica. Au mai intrat: Konatar, Kojic, Simonovic, Veselinovic, Bosic, Sikanjic. Antrenor: Puaca Nikola.

”A fost un joc bun, cu o echipă foarte bună. Ne testăm potențialul la momentul actual. Jucătorii mei au făcut azi unul dintre cele mai bune jocuri, din toate punctele de vedere, au fost concentrați și conectați la ceea ce înseamnă un joc cu o echipă de calibrul Stelei Roșii. Una peste alta cred că a fost o reușită. Obiectivul e să jucăm cât mai bine fiecare meci, nu suntem prizonierii rezultatelor, ne interesează să jucăm un fotbal de calitate. Să creștem jucători pentru echipa națională, să-i dezvoltăm corect”, a spus la final Adrian Văsâi, tehnicianul ”Tricolor11” Timișoara.

Fabio Trip: ”Mi-aș dori să jucăm cu croații în finală”

Unul dintre remarcații ”Tricolor11” Timișoara cu Steaua Roșie Belgrad a fost Fabio Trip. Jucătorul născut pe 5 iulie 2000 chiar în Orașul de pe Bega a deschis scorul în duelul cu sârbii.

– Cum a fost jocul cu Steaua Roșie Belgrad?
– A fost un meci destul de greu, pentru că sunt masivi, ne-au pus destule probleme pe atac, dar ne-am descurcat. Am aplicat ce am antrenat.

– Ce ți-ai propus pe termen scurt să realizezi?
– Să jucăm în primul rând cât mai bine meci de meci, iar eu îmi doresc să ajung la lotul național.

– Cum te simți la ”Tricolor11” Timișoara, sunteți o echipă sudată?
– După opt luni de zile pot să spun că da, ne-am acomodat, ajută și faptul că suntem mulți colegi de la echipa de club. Eu am început la LPS Banatul, sub îndrumarea domnului Sorin Badea. Apoi la ACS Poli prima dată m-a antrenat Sorin Vlaicu, apoi Cristian Contescu.

– Ce v-ați propus să realizați la acest turneu internațional de la Timișoara?
– Nu ne-am propus neapărat să câștigăm, ci să se vadă evoluția noastră după opt luni. Eu mi-aș dori, dacă ajungem în finală, să jucăm contra celor din Croația (n.r. Selecționata Osijek).