Echipa Centrului de Excelență Târgu Mureș a obținut azi prima victorie la turneul internațional de la Timișoara.

Elevii lui Adrian Toader au învins cu 2-1 formația sârbă Vojvodina Novi Sad și vor lupta mâine pentru locul 3 la finele competiției.

După eșecul de ieri, 1-2 cu Selecționata Osijek, ”Tricolor11” Târgu Mureș a intrat în teren hotărâtă să obțină succesul cu Vojvodina. Attila Gritto a deschis scorul în minutul 19 cu ajutorul barei, după o centrare respinsă de portarul sârb. La pauză avea să fie 1-0, deși activul Gritto a mai avut o ocazie bună de a marca.

În repriza a doua, Vojvodina Novi Sad a reușit egalarea în minutul 43 prin Kurtisi, care a reluat în plasă un balon recentrat din fața porții. Până la urmă avea să fie însă 2-1 pentru ”Tricolor11” Tg. Mureș. Reușita câștigătoare i-a aparținut lui Penescu (min. 53), mijlocașul nostru marcând cu un șut în cros la colțul lung.

”Tricolor11” Târgu Mureș: Băilă – Boboia, R. Ivan, Carlos, Petrușe – L. Moț, Ed. Crișan, Penescu – Ad. Manole, Horșia, Gritto. Au mai jucat: Duminică și Enea.

Vojvodina Novi Sad: Toroman – Bjekovic, Malivuk, Rubezic, Petrovic – Milijasevic, Krstic – Jakovljevic, Zukic, Kurtisi – Tedic. Au mai jucat: Posiuc – Milovanovic, D. Savic, Cetina și Jovisic.

”Am fost repartizați într-o serie foarte grea și asta mă mulțumește pentru că am avut partide foarte tari. Avem foarte multe de câștigat din jocurile acestea. Pe cel de ieri l-am pierdut printr-un ghinion, două greșeli personale, dar jocul a fost foarte bun. Am avut ocazii, puteam câștiga și să avem două victorii. Noi avem jocul nostru, tehnic și le-am spus că nu au cum să piardă cât timp au posesia. Obiectivul pe termen scurt e să avem jucători la națională și pe termen mediu, cât mai mulți pentru națonalele superioare și mai departe jucători cât mai buni pentru Liga I”, a spus la final Adrian Toader, antrenorul ”Tricolor11” Tg. Mureș.

Attila Gritto: ”La ce echipă aș vrea să ajung? La echipa națională!”

Cel mai activ om de pe teren pentru ”Tricolor11” Timișoara a fost Attila Gritto. Extrema stângă crescută la Speranța Târgu Mureș a deschis scorul și a inițiat numeroase atacuri rapide. Născut pe 9 iulie 2000, acesta îl are ca idol pe Claudiu Keșeru.

– Vă bucură mult prima victorie în turneul din Banat?
– A fost o partidă destul de grea, am dominat, am pasat mult. Ne-a ieșit jocul pe care l-am pregătit și am câștigat. Sunt bucuros că am reușit să și marchez.

– Regretați că nu vă veți întâlni cu colegii de la Timișoara în finala mare?
– Da, ei vor juca finala, păcat că nu jucăm noi, era frumos dacă ne întâlneam acolo. În prima repriză cu croații am fost poate prea fricoși, în a doua am ieșit bine la joc. Din păcate am pierdut.

– Ai vreun idol? O echipă la care îți dorești să ajungi?
– Eu provin de la Speranța Târgu Mureș, echipă care crește copii și care mi-a rămas în suflet. Cel mai mult îmi place Claudiu Keșeru, e un atacant valoros, cu șut bun. La ce echipă aș vrea să ajung? În primul rând îmi doresc ssă joc pentru naționala mare și, apoi, la un club important.

Finala turneului internațional, ”Tricolor11” Timișoara – Selecționata Osijek, este programată joi, 21 aprilie, de la ora 11:00, pe terenul Știința. Ea va fi precedată de jocurile pentru locurile 5/6, Vojvodina Novi Sad – Steaua Roșie (ora 9:00, teren sintetic ”Baza 2”), și pentru locurile 3/4, ”Tricolor11” Tg. Mureș – FC Dănuț Coman (ora 10:00, teren LPS Banatul).