Manşa a doua a celui de-al treilea tur preliminar al cupelor europene va avea în centrul atenţiei 12 arbitri din România, care au fost delegaţi la trei partide din această rundă.

În Liga Campionilor, la Glasgow, pe stadionul Celtic Park, gazdele vor primi vizita campioanei Kazakhstanului, FC Astana, meciul tur terminându-se la egalitate, scor 1-1. La centru se va afla Istvan Kovacs, care va fi asistat la linii de Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Cristian Balaj. Meciul este programat a se disputa pe 3 august, cu începere de la ora 21:45 (ora României).

În Europa League, România va avea reprezentanţi atât miercuri, cât şi joi. Radu Petrescu va conduce partida din 3 august, ora 19:00 (ora României), dintre cehii de la Slovan Liberec şi austriecii de la Admira Wacker Mödling, care va porni de la scorul de 2-1 pentru gazde. Arbitri asistenţi vor fi Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu, în timp ce Marcel Bârsan va îndeplini rolul celui de-al patrulea oficial.

Joi, de la ora 21:15 (ora României), la Rijeka, Marius Avram va arbitra partida dintre croaţii de la HNK şi turcii de la İstanbul Başakşehir, manşa tur terminându-se la egalitate, scor 0-0. Valentin Avram şi MIrcea Orbuleţ au fost desemnaţi ca arbitri asistenţi, iar Iulian Călin a fost desemnat al patrulea oficial.