În ultima zi a fost înregistrat un număr impresionant de transferuri, aproape cât în intervalul 15-20 februarie. Cele 138 de mutări au cuprins atât transferuri efective, cât şi împrumuturi sau terminări înainte de termen ale unor împrumuturi de jucători. Pe lista celor transferaţi au figurat jucători din ţară şi de peste hotare, în ultima categorie aflându-se şi câţiva fotbalişti români reveniţi din străinătate.

Întăriri din Moldova şi Isthmian League pentru Olimpia

Primul meci al etapei numărul 19 din Liga 2 le va aduce vineri seara, faţă în faţă, pe Gaz Metan Mediaş şi Olimpia Satu Mare. Pe lângă cele nouă transferuri efectuate săptămâna trecută, gazdele de azi au mai perfectat trei mutări în ultima zi, toate de la echipe din Liga 1. Juniorii Bălaş (ASA) şi Tîrcoveanu (Dinamo), plus experimentatul George Neagu (ACS Poli), sunt noutăţile echipei pregătită de Leo Grozavu.

De partea cealaltă, sătmărenii şi-au întărit compartimentul ofensiv cu doi jucători de la colege de serie, Ianc de la FC Braşov şi Buhăescu de la CS Mioveni, cărora li s-a adăugat Brata de la FC Botoşani. Însă principalele noutăţi sunt doi jucători reveniţi de peste hotare, Onicaş şi Mărkuş.

Mijlocaşul de 26 de ani a evoluat în prima parte a sezonului la revelaţia primei ligi din Moldova, Speranţa Nisporeni. Mihai Onicaş (foto, dreapta) a marcat o singură dată în cele nouă meciuri în care a fost folosit, însă reuşita sa a fost una decisivă, asigurând echipei sale victoria cu 1-0 în meciul cu Sheriff Tiraspol. Gruparea de peste Prut a impresionat la debutul în Divizia Naţională, în care se află pe locul 4, în spatele tripletei, Sheriff-Dacia-Zimbru.

Adrian Mărkuş, care va împlini 24 de ani pe 4 octombrie, a revenit la Olimpia după doar o jumătate de an, atacantul despărţindu-se vara trecută de gruparea din Satu Mare. Între timp, atacantul a evoluat timp de câteva săptămâni în Anglia, la Metropolitan Force FC din Isthmian League Premier Division, înscriind de două ori în şase meciuri.

FC Braşov şi U Cluj au împrumutat de la Chiajna

Schimbările de lot petrecute la gruparea ilfoveană din primul eşalon au dus la disponibilizarea unui număr însemnat de jucători, care au ajuns la mai multe grupări din Liga 2.

FC Braşov a bifat patru împrumuturi, portarul Florin Iacob şi jucătorii de câmp Bruno Madeira, Alexandru Vagner şi Silviu Pană, primii trei fiind foşti fotbalişti ai grupării de sub Tâmpa. Şi Universitatea Cluj a apelat la Concordia Chiajna pentru a îşi întări rândurile, opţiunile acesteia îndreptându-se spre Voineag şi Cristi Ciobanu. Clujenii au mai împrumutat din Liga I şi de la Pandurii, de unde a sosit tripleta Bogdan Şandru – Alexandru Dan – Carlo Erdei. 

Un egiptean debutează în Liga 3 la 36 de ani

În ceea ce îi priveşte pe străinii legitimaţi în ultima zi a perioadei de transferuri, cea mai exotică prezenţă o constituie Hany Ragab Zaki Afifi (foto, stânga), un egiptean de 36 de ani, care a fost înregimentat de echipa din Panciu. Acesta a impresionat în prima parte a sezonului în Liga a IV-a Vaslui, la Vitis Şuletea, unde a marcat de 14 ori în 13 partide.

Un alt african, camerunezul Essono Etoundi Brice Loic, născut în 1996, a ajuns la Afumaţi, pe filiera Astra, unde va putea fi folosit în teren ca jucător Under 19, pe unul din cele trei locuri obligatorii conform regulamentului.

Pe lângă mai sus-amintitul Bruno Madeira, tabloul străinilor este completat de italianul Stelitano, revenit la FC Caransebeş, de ungurul Norbert Sárközi, adus de AFK Csikszereda de la Dunaújváros PASE şi de moldovenii Pavel Galac şi Boris Ţugui, ambii înregimentaţi de FC Zalău.

Juniorii se mai pot transfera până la 5 martie

Conform regulamentelor în vigoare, începând cu data de 23 februarie, prin excepţie, se pot legitima în afara perioadei de transfer jucătorii profesionişti cărora le-au expirat contractele cu cluburile lor înaintea terminării perioadei de transfer.

Adiţional, în conformitate cu decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din 22 februarie 2016, transferurile jucătorilor juniori se pot efectua până la data de 5 martie 2016, respectându-se prevederile regulamentare pentru acest tip de operaţiuni.

Iată transferurile înregistrate la Departamentul Competiţii al FRF, pe 22 februarie şi în săptămânile precedente:

► transferurile din 22 februarie 2016
► transferurile săptămânii 15-19 februarie 2016
► transferurile săptămânii 8-12 februarie 2016
► transferurile săptămânii 1-5 februarie 2016
► transferurile săptămânii 26-29 ianuarie 2016

 

De pe aceste liste lipsesc transferurile internaţionale pentru care s-au demarat procedurile necesare prin TMS în cadrul perioadei de transfer oficiale, dar pentru care nu au sosit încă  certificatele de transfer internaţionale solicitate federaţiilor de peste graniţă, precum şi transferurile efectuate prin intermediul echipelor satelit, la nivelul AJF.