FRF organizează în perioada 28-30 mai 2019 selecții pentru copiii sub 14 ani din satele și comunele Buzăului, în vederea formării clasei speciale a V-a, specializarea fotbal, în cadrul LPS Buzău.

Pe 15 februarie, Federația Română de Fotbal, Primăria Municipiului Buzău și Inspectoratul Școlar Judeațean Buzău au semnat parteneriatul pentru înființarea Centrului de Pregătire fotbalistică destinat copiilor din mediul rural, în cadrul LPS Buzău. Din anul școlar 2019/2020, acest Centru, alături de cel de la Iași, vor oferi gratuit cazare, masă, școlarizare și pregătire fotbalistică pentru elevii talentați la fotbal, din mediul rural, în cadrul unei clase a V-a.

Pentru formarea clasei din cadrul LPS Buzău, FRF organizează în aceste zile trialuri în localitățile Măgura, Pătârlagele, Beceni, Râmnicu Sărat, Căldărești și Merei. Peste 200 de copii au fost deja monitorizați în primele două zile de scouting, numărul acestora urmând să depășească 300 după ultima zi de acțiune, 30 mai 2019.

Foști mari internaționali monitorizează

Echipa tehnică dedicată proiectului și care participă la toate trialurile este formată din reprezentanții FRF Ion Geolgău, Aurel Țicleanu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu și Auraș Brașoveanu alături de Cătălin Cighir, director LPS Buzău și reprezentant în CEx FRF al cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori, acesta coordonând la fiecare acțiune toți membrii catedrei fotbal din cadrul LPS Buzău.

“Urmărim cu atenție și suntem plăcut impresionați de nivelul copiilor. Am convingerea că vom forma un lot, o clasă, de un nivel valoric ridicat. E un prim pas spre fotbalul mare pe care talentul acestor copii îl merită cu desăvârșire, apreciază Ion Geolgău, manager scouting FRF.

“Multă pasiune și dorință de afirmare! Și acestea sunt condiții fără de care nu poți reuși în fotbal! De aceea și este important să mergem în toate zonele, în fiecare colț de țară, atunci când vrem să căutăm cu adevărat fotbaliștii de mâine!”, declară Miodrag Belodedici, completat de Jean Vlădoiu: “Vom auzi cu siguranță, peste câțiva ani, de unii dintre copiii pe care i-am văzut în aceste zile aici. Sunt profiluri interesante de jucători, au nevoie doar de condiții optime pentru șlefuirea potențialului lor.

Pentru Cătălin Cighir, director LPS Buzău, reușita deja poate fi conturată: “Le mulțumesc tuturor celor care se implică în aceste zile în descoperirea talentelor fotbalistice buzoiene. Avem sute de participanți, ecourile acestui proiect sunt însemnate și implementarea lui a creat o efuziune pe care putem construi un viitor mai bun pentru copiii noștri“.

Până la începutul anului școlar, cei 20 de copii selectați în Buzău vor avea parte, alături de profesorii lor, de o experiență VIP la partida România-Spania, din preliminariile EURO 2020, care va avea loc pe 5 septembrie, pe Arena Națională.