Având în vedere rolul important al fenomenului fotbalistic în societatea contemporană, de atractivitatea acestuia pentru categorii diverse de practicanți și spectatori și de rolul său formator, în spiritul responsabilității și având ca scop modernizarea societății noastre, FRF și-a asumat Strategia de combatere a discriminării prin fotbal 2016 – 2020.

Pentru elaborarea strategiei antidiscriminare, FRF a inițiat un grup de lucru, format din reprezentanți ai societății civile și ai autorităților competente, care a stabilit scopul, obiectivele strategiei și a elaborat un plan de acțiuni.

De asemenea, au fost întreprinse demersuri pentru constituirea unei coaliții care să susțină implementarea strategiei. Până în acest moment s-au aliat strategiei de combatere a discriminării 10 parteneri, asigurându-se astfel o paletă largă de competențe. Au avut loc patru întâlniri de lucru ale acestui grup și urmează ca la mijlocul lunii martie să fie definitivat documentul final al strategiei antidiscriminare.

FRF a derulat deja o serie de proiecte în cadrul acestei strategii precum “ Cupa Diversității”, în colaborare cu Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României, “Uniți prin Fotbal” împreună cu Fundația Policy Center for Roma and Minorities, “Cupa Victoria” pentru copiii cu deficiențe de auz din România, etc.

ACCESEAZĂ AICI STRATEGIA DE COMBATERE A DISCRIMINĂRII PRIN FOTBAL 2016-2020