Federația Română de Fotbal i-a cooptat în staff-ul loturilor de juniori ale României pe trei foști internaționali români. Aceștia sunt Cătălin Munteanu, Florin Bratu și Sergiu Radu, toți trei proaspeți absolvenți ai cursurilor Școlii Federale de Antrenori, posesori ai licenței UEFA A.

Cătălin Munteanu, 37 de ani, va face parte din staff-ul lotului Under 18 condus de Adrian Boingiu, care în toamnă va debuta în calificările Euro U19. Munteanu a strâns de-a lungul carierei 17 selecții la naționala mare pentru care a marcat și un gol.

“Sunt onorat că am fost ales să-i ajut pe acești juniori. Voi încerca să le aduc un spirit nou și să le împărtășesc din experiența mea ca fotbalist. Am să muncesc alături de acești puști, dar și de restul staff-ului pentru a avea rezultate cât mai bune”, a declarat Munteanu pentru frf.ro.

Florin Bratu, cel care în paralel cu munca de la lot va continua și la echipa sa de club, Dinamo, va face parte din staff-ul echipei Under 17 condus de Sandu Tăbîrcă. Bratu, 37 de ani, a evoluat în 14 meciuri pentru prima reprezentativă și a marcat două goluri.

“Pentru mine e o onoare să fac parte din acest proiect. Această numire este dovada că munca mea de la formația de club a fost una apreciată și sunt fericit că voi lucra într-o echipă foarte bună, condusă de Sandu Tăbîrcă. Sunt la început de carieră, iar acesta este un prilej și pentru mine de a mă dezvolta, dar și pentru a-i ajuta pe juniori cu experiența acumulată de-a lungul timpului”, a explicat Bratu.

Cel de-al treilea nou membru, Sergiu Radu, a fost liderul noii generații de antrenori care au absolvit cursurile licenției cumulate UEFA B+A. Sergiu Radu, 39 de ani, va face parte din staff-ul naționalei Under 16, acolo unde va lucra alături de Sorin Colceag. În toamnă, această selecționată va evolua în calificările Euro U17.

“Această numire e o încununare a faptului că am terminat cursurile școlii de antrenori cu rezultate foarte bune. Mă bucur că mi s-a dat această încredere, să lucrezi pentru echipa națională este o mândrie, indiferent de nivelul la care o faci. E o provocare pentru mine și voi fi extrem de implicat și la dispoziția jucătorilor cu orice sfat au nevoie. Îl cunosc foarte bine pe Sorin Colceag, e un profesionist și sunt sigur că vom colabora foarte bine. Am văzut deja câteva meciuri ale echipei și pot spune că este o generație de excepție și împreună trebuie să facem totul pentru a ne califica la turneul final”, a mărturisit Sergiu Radu pentru frf.ro.