Dezbaterile au abordat practicile de guvernare în sport și managementul asociațiilor și instituțiilor sportive. Asociația ”Play the Game”, care promovează principiile bunei guvernanțe și care și-a asumat un rol de observator internațional, a prezentat la București, prin directorul său Jens Andersen, importanța aplicării principiilor de etică, fair play financiar și transparență în sportul modern.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a prezentat audienței un studiu de caz bazat pe strategia Federației de a adopta principiile bunei guvernanțe, rezultatele care s-au obținut până acum și cum funcționează conlucrarea cu UEFA pe acest palier. ”Ceea ce vreau să expun este de fapt cum aplicarea principiilor de bună guvernanță aduce venituri unei federații”, a spus în introducere Răzvan Burleanu.

Au mai avut contribuții la dezbatere Florin Pelin, rector UNEFS, Zsolt Gyongyosi, secretar de stat MTS, Florian Petrică, lector FJSC, Pawel Zembura, cercetător Universitatea Varșovia, Jens Alm, cercetător Play the Game.