Selecționerul Christoph Daum, însoțit de antrenorul secund Ionuț Badea, a participat miercuri, 26 octombrie, la întâlnirea Clubului German de Afaceri Brașov, prezentându-le antreprenorilor de limbă germană și comunității sașilor brașoveni planurile sale la cârma echipei naționale.

Pe parcursul discuțiilor, care s-au prelungit peste programul stabilit, s-a vorbit despre performanța în fotbal și angajamentul pe care aceasta îl presupune din partea antrenorilor, jucătorilor și staff-ului tehnic al unei echipe. Totodată, oamenii de afaceri brașoveni i-au descris domnului Daum proiectele lor de dezvoltare fotbalistică, prin care angajații lor practică sport pentru sănătate. Moderatorul întâlnirii a fost Cristian Macedonschi, nepot al scriitorului Alexandru Macedonschi și membru activ al comunității săsești din Brașov, reîntors din Germania ca antreprenor în anii 2000.

Ca un rezultat al întâlnirii cu reprezentanții Clubului German de Afaceri Brașov, s-a lansat inițiativa implementării unui program de pregătire duală pentru fotbaliști, Școala Profesională Germană Kronstadt Brașov fiind un model de excelență pentru învățământul românesc, prin îmbinarea pregătirii teoretice a elevilor cu o consistentă experiență practică în întreprinderi.

În semn de mulțumire, a doua zi, reprezentanții comunității săsești l-au invitat pe selecționer la un tur istoric al orașului Brașov, care a cuprins și vizite la Biserica Neagră și la Liceul Honterus. La întoarcerea la București, Christoph Daum a vizitat Castelul Peleș din Sinaia.

Acțiunea inedită a selecționerului naționalei, care s-a întâlnit pentru prima dată cu membrii comunității săsești din Brașov și a vizitat locuri istorice din țara noastră, se încadrează în demersurile FRF de promovare a fotbalului ca fenomen social relevant și vine în întâmpinarea solicitării din partea CGAB de împărtășire a experiențelor unui conațional la cârma primei reprezentative a României. Clubul brașovean reunește aproximativ 800 de antreprenori germani, austrieci, elvețieni și români, fiind cea mai importantă comunitate locală de afaceri.