Sindicatul mondial al fotbaliștilor profesioniști FIFPro aniversează 50 de ani de existență în 2015, ocazie cu care organizează un turneu al jucătorilor fără contract, la care a fost invitată să participe și România. 
 
În turul preliminar disputat ieri, la Kunice, Cehia a învins România cu scorul de 2-1, calificându-se mai departe în optimile de finală ale competiției, unde va întâlni Portugalia. 
 
Pentru alcăturiea reprezentativei României, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN), în colaborare cu Federația Română de Fotbal, a organizat o selecție a jucătorilor români liberi de contract, în urma căreia au fost aleși 15 fotbaliști. 
 
Echipa pregătită de Aurel Țicleanu, ajutat de Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu, trimisă pe teren împotriva Cehiei a fost următoarea:
 
Andrei Marinescu – Bogdan Străuț, Sebastian Remeș, Răzvan Patriche, Daniel Barna – Adrian Ionescu, Valentin Negru-cpt. – Răzvan Avram, Liviu Mihai, Georgian Păun – Bobi Verdeș
 
Au mai intrat: Laurențiu Ciuculescu, Alexandru Ilași, Șerban Moraru și Dragoș Huiban.
 
Unicul gol al românilor a fost înscris de Bobi Verdeș, în minutul 24, pentru 1-1. Același atacant a mai ratat alte patru ocazii de gol importante. Printre remarcații din echipa României s-au numărat Andrei Marinescu, Răzvan Avram și Valentin Negru. 
 
Din echipa Cehiei, care pentru acest turneu a format două loturi, au făcut parte și doi jucători care au evoluat în trecut la cluburi din Anglia, David Strihavka (ex-Norwich) și Mario Licka (ex-Southampton). Milan Baros, fost câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, a părăsit cantonamentul selecționatei Cehiei în urmă cu câteva zile pentru a semna un contract. La meci a asistat un alt câștigător al celei mai importante competiții europene intercluburi, Vladimir Smicer.