În afară de juniorii legitimați la cluburile din Franța, s-au mai prezentat jucători din Statele Unite ale Americii, Spania, Anglia, Irlanda, Germania, Belgia, Olanda și Elveția, de la echipe precum Leicester City, Kaiserslautern, Servette Geneva, Nimes Olympique, Dijon sau Red Star Paris. Staff-ul Federației Române de Fotbal prezent la trialul din Tremblay-en-France a fost format din Aurel Țicleanu, managerul Departamentului de Scouting, Andrei Spier, antrenorul naționalei Under 19, Costel Enache, antrenorul naționalei Under 18, și Cătălin Parfene, responsabilul cu scouting-ul extern în cadrul Departamentului de Scouting.

”Suntem foarte mulțumiți de felul în care au ieșit lucrurile”

”Ne-am aflat pentru trei zile la Paris într-o perioadă extrem de delicată ca urmare a atacurilor teroriste. Am reflectat mult înainte de a da drumul la această acțiune, tentația a fost să nu o facem, dar până la urmă suntem foarte mulțumiți de felul în care au ieșit lucrurile. Deși au fost mai puțini jucători veniți din Franța – și omenește înțelegem de ce –, acțiunea a beneficiat de numărul mare de români care au venit chiar și din Statele Unite ale Americii sau din alte țări europene, cărora ținem să le mulțumim atât pentru participare, cât și pentru felul cum s-au prezentat, pentru că nivelul copiilor a fost unul foarte bun. Datorită mesajelor primite ulterior, ne gândim să revenim în primăvară la Paris cu o nouă acțiune, când sperăm că situația va fi mult mai calmă”, a declarat Aurel Țicleanu.

”Mulțumim televiziunilor prezente, precum și presei românești din diaspora, pentru felul în care au relatat cele trei zile ale selecției, și ne-am dori ca pe viitor să participe și alți reprezentanți ai presei la aceste acțiuni ale noastre. La sfârșit de an ținem să le mulțumim tuturor celor care și-au adus aportul, sub o formă sau alta, la realizarea acestor acțiuni de selecție desfășurate în străinătate. Sperăm ca în 2016 să continuăm seria fructuoasă de întâlniri cu românii noștri dragi din străinătate, cărora le dorim un an mai rodnic și mai liniștit”, a mai subliniat managerul Departamentului de Scouting al FRF.

Proiectul îndeplinește obiectivul specific 1.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Dezvoltarea fotbalului juvenil și creșterea numărului de practicanți, având în planul de acțiuni ”Creșterea numărului de jucători de elită identificați prin activitățile de scouting intern și extern”.

  
  
 Salvează imaginile pentru a le vizualiza la dimensiunea reală.

Foto: Mircea Maer – Ziarul Românesc (Londra)