”Din punctul nostru de vedere, al antrenorilor care au fost prezenți la Bitburg, a fost o acțiune bună. Germania este o țară mare, era dificil de găsit o locație avantajoasă pentru absolut toată lumea, care să fie apropiată atât de Belgia, Olanda și Luxemburg, și să fie accesibilă și tuturor din Germania”, spune Aurel Țicleanu.
 
”Cu toate că au venit mai puțini copii decât erau așteptați, am găsit jucători de calitate”
 
Fostul internațional a fost însoțit la acțiunea din Germania de Andrei Spier, antrenorul României U18, Adrian Boingiu, antrenorul României U16, Gabriel Manolache, antrenorul României U15, și Sandu Tăbîrcă, antrenor federal.
 
Managerul departamentului de scouting le-a transmis un mesaj tuturor copiilor prezenți la selecție: ”Din o sută de jucători care au confirmat prezența au venit 46. Unii au lipsit motivat, în același timp desfășurându-se și o acțiune de selecție pentru loturile germane de juniori, alții au avut program cu cluburile. Doresc să îi felicit pe toți cei care au venit, să le mulțumesc pentru efortul depus pentru a ajunge, unii venind chiar de la 700 de kilometri distanță, dar și pentru felul în care s-au prezentat pe terenul de joc”.
 
”Le mulțumesc și românilor noștri Doru Plăvițu și Marcel Răducanu, care ne-au ajutat, reprezentanților școlii de fotbal din Bitburg și vicepreședintele land-ului, dar și lui Cătălin Parfene, omul responsabil cu baza de date a juniorilor români din afara granițelor. În cele două acțiuni de scouting extern, din Spania și Germania, am văzut peste o sută de copii talentați, de un nivel bun, iar la finalul periplului prin Europa, după acțiunile din Italia și Franța pe care dorim să le mai organizăm, vom trage linie și vom vedea ce opțiuni avem pentru loturile naționale”, a completat Aurel Țicleanu.
 

► VIDEO DE LA SELECȚIA DIN GERMANIA

 
Proiectul îndeplinește obiectivul specific 1.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Dezvoltarea fotbalului juvenil și creșterea numărului de practicanți, având în planul de acțiuni ”Creșterea numărului de jucători de elită identificați prin activitățile de scouting intern și extern”.