În cursul zilei de vineri, la Nyon, a avut loc tragerea la sorţi a programului turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor şi al turului al treilea preliminar al Europa League.

În Liga Campionilor, campioana României, Astra, va întâlni într-o dublă manşă pe învingătoarea dintre FC Copenhaga (Danemarca) şi Crusaders FC (Irlanda de Nord). În prima manşă a turului al doilea preliminar, reprezentanta Danemarcei a câştigat cu 3-0, pornind cu prima şansă la calificarea în runda următoare. Primul meci dintre Astra şi echipa calificată din turul al doilea preliminar se va disputa la Giurgiu.

Cealaltă reprezentantă a României în Liga Campionilor, FC Steaua Bucureşti, va întâlni pe Sparta Praga, vicecampioana Cehiei, manşa tur fiind programată la Praga. Meciurile din turul al treilea preliminar al acestei competiţii se vor disputa pe 26 sau 27 iulie (tur) şi 2 sau 3 august (returul).

FC Viitorul şi CSMS Iaşi, debutante în Europa

În ceea ce priveşte echipele româneşti din Europa League, CSMS Iaşi a debutat joi în competiţie, remizând cu Hajduk Split în prima manşă a turului al doilea preliminar. În cazul în care va trece de gruparea croată şi va ajunge în turul următor, echipa din Copou se va duela cu FC Oleksandriya din Ucraina, prima manşă urmând a se disputa în deplasare.

© Getty Images for UEFA

Cealaltă debutantă în cupele europene, FC Viitorul, va avea ca adversară pe KAA Gent, din Belgia, primul meci al constănţenilor fiind programat în deplasare. În schimb, Pandurii va juca împotriva învingătoarei dintre Kairat Almaty (Kazahstan) şi Maccabi Tel-Aviv (Israel), manşa tur fiind programată pe teren propriu.

Meciurile din turul al treilea preliminar al acestei competiţii se vor disputa pe 28 iulie (tur) şi 4 august (retur)