De azi şi până pe 6 iunie, mai mulţi arbitri români au fost delegaţi la partide oficiale şi amicale de pe teritoriul Europei. Lista este deschisă, în această seară, de brigada care va oficia partida dintre Serbia şi Israel, de la ora 21:15 (ora României), cu Sebastian Colţescu la centru, ajutat la linii de Radu Ghinguleac şi Alexandru Cerei.

Următorul meci pentru o brigadă din România va avea loc pe 2 iunie, atunci când Istvan Kovacs, alături de Vasile Marinescu şi Vladimir Urzică, va arbitra partida dintre naţionalele de tineret ale Italiei şi Franţei.

Data de 3 iunie este dedicată doamnelor, care vor fi implicate în meciuri din preliminariile Euro 2017. Dacă Irina Mîrţ va fi observator la meciul dintre Franţa şi Grecia, din cadrul grupei a treia, în care se află şi România, în schimb Cristina Dorcioman a fost delegată la partida Finlanda – Irlanda, unde va fi asistată la linii de Petruţa Iugulescu şi Mihaela Ţepuşă.

Din 6 iunie, brigada României la Euro se va afla în Franţa

Brigada alcătuită din arbitrul Radu Petrescu şi asistenţii Ovidiu Artene şi Mircea Grigoriu se va deplasa în Slovacia, pentru amicalul din 4 iunie dintre echipa ţării gazdă şi Irlanda de Nord.

Pe 6 iunie vom avea o brigadă feminină şi una masculină în centrul atenţiei, prima fiind implicată într-un meci oficial. Cristina Trandafir va fi ajutată la linii de Mihaela Ţepuşă şi Alexandra Apostu la meciul din preliminariile Euro 2017 la fotbal feminin, disputat între Estonia şi Bosnia. De partea cealaltă, amicalul naţionalelor de tineret ale Bulgariei şi Norvegiei a fost încredinţat lui Marius Avram, Mircea Orbuleţ şi Vladimir Urzică.

Din aceeaşi dată, cei cinci arbitri care ne vor reprezenta la Euro, "centralul" Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi "adiţionalii" Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu, se vor afla în Franţa pentru cantonamentul oficial premergător Campionatului European.