– Domnule Tăbîrcă, în ce va consta exact activitatea dumneavoastră?
– În Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020 sunt clar prevăzute și asumate lucruri precum “îmbunătățirea activităților-suport pentru susținerea FOTBALULUI DE PERFORMANȚĂ” și “îmbunătățirea calității profesionale și dobândirea aptitudinilor de lucru în echipă”. Principala mea activitate va fi de a forma la nivelul loturilor de juniori și tineret o filozofie și un mod de lucru comun într-un cadru cu principii sportive, etice și morale clar definite și stabilite de Comisia Tehnică a FRF.
 
– Care sunt obiectivele pe care le aveți?
– Obiectivul principal este de a forma un grup de lucru omogen și reponsabil  care să-și însușească și să participe activ în echipă la dezvoltarea fotbalului românesc.  
 
– Care credeți că sunt argumentele pentru care considerați că veți reuși?
– În primul rând trebuie să clarificăm ce înseamnă “a reuși” în condițiile socio-economice din zilele noastre. Știm foarte bine că performanța poate fi realizată în două moduri, unul dintre ele ar fi investiția masivă de capital și a doua este munca organizată și corelată cu strategii realiste bine ancorate în realitatea actuală. Cred că a doua variantă este cea pe care trebuie să o urmăm și, dacă peste ani, cineva va remarca faptul că acest grup de selecționeri, împreună cu membrii Comisiei Tehnice, au reușit să creeze cadrul care generează performanță, atunci vom putea vorbi despre “reușită”.   
 
– Cum preconizați că va fi colaborarea cu fiecare dintre selecționeri?
– Precum am spus, vom forma un grup de lucru care în primul rând va învăța și dezvolta modul de lucru comun cu o viziune unitară.
 
– Care este cea mai mare provocare?
– Însuși faptul că am fost învestit în acestă funcție…
 
– Care va fi raportul între atribuțiile dumneavoastră și ele ale directorului tehnic, domnul Anghel Iordănescu?
– Raportul este clar definit, eu sunt subordonatul direct al domnului Anghel Iordănescu, cea mai importantă și experimentată persoană din departamentul tehnic al FRF. Pe această cale doresc să-i urez mult succes domniei sale și echipei noastre naționale la importanta partidă contra Irlandei de Nord.