Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 71 de ani, a fostului internaţional Dumitru Antonescu.

Născut pe 25 martie 1945, la Constanţa, Dumitru Antonescu a fost una dintre figurile emblematice ale Farului Constanţa, deţinând recordul clubului de meciuri jucate în primul eşalon, cu un total de 390 de prezenţe. Şi-a început cariera ca junior la Electrica, în oraşul natal, apoi a stat un an la juniorii Stelei.

Din 1966 a evoluat timp de 17 sezoane doar pentru Farul, atât în primul, cât şi în al doilea eşalon şi s-a retras din activitate la 39 de ani. În tricoul Farului a evoluat ca fundaş central sau libero şi a obţinut de două ori locul patru în Divizia A (în sezoanele 1966/1967 şi 1973/1974).

Dumitru Antonescu a evoluat atât pentru lotul Under 23 al României, unde a adunat şase selecţii, cât şi la naţionala mare, acolo unde a bifat 13 prezenţe, fără gol marcat. A debutat sub "tricolor" pe 29 octombrie 1972, contra Albaniei şi a făcut parte din echipa care a învins Finlanda cu 9-0, pe 14 octombrie 1973, rezultat rămas în statistica naţionalei drept cel mai mare scor realizat de România într-un meci oficial.

După încheierea activităţii de jucător, Antonescu a activat ca antrenor la juniorii Farului, iar ultima dată a făcut parte din staff-ul tehnic al Şcolii de Fotbal Performer Constanţa.

Federația Română de Fotbal își exprimă condoleanțele și regretă dispariția lui Dumitru Antonescu.