© FOTO: Dragoș Pascaneanu / SPORT PICTURES

Marți, 30 octombrie, s-au disputat primele partide din optimile de finală ale Cupei României, ediția 2018/2019.

Echipele calificate în faza următoare sunt AFC Hermannstadt, U Craiova 1948 Club Sportiv și FC Viitorul.

Finalista sezonului precedent, AFC Hermannstadt a învins FC Voluntari cu 3-0 în primul meci al zilei. Nici campioana de anul trecut, U Craiova 1940 CS, nu a întâmpinat dificultăți pe terenul echipei Turris-Oltul Turnu Măgurele, din Liga 3, câștigând partida cu 4-1.

Meciul zilei, dintre FC Viitorul și CSM Politehnica Iași, a avut nevoie de prelungiri pentru a decide echipa calificată în sferturile de finală. La finalul celor 120 de minute, scorul a fost 2-2, însă formația constănțeană s-a impus la penalty-uri, convertindu-le pe toate cinci, în timp ce Dongala a ratat pentru Poli Iași.

Rezultate: 

AFC Hermannstadt – FC Voluntari 3-0 (Nkololo 38′, Petrescu 51′-pen, Alves 90+1′)
Turris-Oltul Turnu Măgurele – U Craiova 1948 CS 1-4 ( Fotescu 33’/Dankor 49, Bancu 51′, Burlacu 79′, Cicâldău 88′)
CSM Politehnica Iași – FC Viitorul 2-2 (5-7 după loviturile de departajare) Sanoh 55′, Frăsinescu 75’/Hagi 15′, Mățan 39′

Programul următoarelor partide: 

Miercuri, 31 octombrie
CS Mioveni – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ora 16:30 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport)
FC Universitatea Cluj – AFC Astra, ora 19:00 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport)
Gaz Metan Mediaș – CFR 1907 Cluj, ora 21:45 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus)

Joi, 1 noiembrie
AFK Csikszereda – Dinamo, ora 19:00 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus)
Dunărea Călărași – FCSB, ora 21:45 (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus)

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:

  1. a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
  2. b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.