UPDATE | S-au stabilit și orele de disputare ale meciurilor de baraj pentru Liga 1. Astfel, ambele partide se vor juca începând cu ora 18:00, pe data de 9 iunie, la Cluj, și pe 12 iunie, la Sibiu!

UPDATE | La solicitarea celor două cluburi implicate în barajul de promovare/menținere în Liga 1, jocul tur se va disputa duminică, 9 iunie. Inițial, meciul fusese programat sâmbătă, 8 iunie.

Luni, 3 iunie, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din barajul pentru Liga 1.

Echipele care vor lupta pentru accederea în prima ligă sunt AS FC Universitatea Cluj, ocupanta locului 3 în Liga 2 Casa Pariurilor, și AFC Hermannstadt, echipă care a terminat sezonul Ligii 1 pe poziția a 12-a.

Barajul pentru menținere – promovare în Liga 1 se va disputa în sistem tur-retur.

Primul meci dintre cele două formații va avea loc la Cluj, pe 8 iunie, în timp ce meciul retur se va disputa pe 12 iunie, la Sibiu. Câștigătoarea acestui baraj va evolua în sezonul 2019-2020 al Ligii 1.

Concordia Chiajna şi AFC Dunărea 2005 Călăraşi sunt echipele care au retrogradat direct în eşalonul secund, în timp ce AFC Chindia Târgovişte şi ACS FC Academica Clinceni au obţinut dreptul de a evolua în sezonul viitor al primei ligi a fotbalului românesc.