Programul Integriball, dedicat promovării integrității și incluziunii în fotbal, și-a încheiat cu succes etapa de colectare a informațiilor în țările participante, Estonia, România și Georgia. Acest proces, desfășurat în colaborare cu federațiile de fotbal din fiecare țară și susținute de organizațiile partenere United Lotteries for Integrity in Sports (ULIS) și Berkeley Global Society (BGS), reprezintă o bornă în eforturile continue ale inițiativei de a proteja integritatea sportului.

Condus de Fundația CSCF pentru Integritatea Sportului și susținut de UEFA, programul Integriball își propune să dezvolte programe axate pe protejarea jocului de fotbal de meciuri trucate și protejarea denunțătorilor din mai multe țări. Procesul de colectare a informațiilor din Estonia, România și Georgia a reprezentat un pas important în evaluarea nivelului actual de cunoștințe și înțelegere în cadrul comunităților de fotbal din aceste națiuni.

• În Estonia, cu sprijinul Asociației Estone de Fotbal, părțile interesate s-au implicat în ample discuții și evaluări pentru a identifica zonele de intervenție și strategia pentru îmbunătățirea măsurilor de integritate în cadrul sportului. „Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a participa la această inițiativă vitală și așteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul nostru cu CSCF pentru a crea un mediu mai sigur și mai etic pentru fotbal în Estonia”, a spus un reprezentant al federației din Estonia.

• În mod similar, în România, Federația Română de Fotbal a facilitat discuții și schimburi de experiențe productive, permițând o examinare amănunțită a peisajului existent și formularea de intervenții direcționate pentru a aborda orice provocări identificate. “În calitate de reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, suntem onorați să colaborăm cu CSCF și cu alte părți interesate în acest demers important. Împreună, lucrăm pentru un viitor în care integritatea este primordială în fotbalul românesc”, a declarat un reprezentant al FRF.

• În Georgia, Federația Georgiană de Fotbal a jucat un rol esențial în coordonarea procesului de colectare a informațiilor, promovând un mediu propice dialogului deschis și colaborării între părțile interesate. „Acest efort de colaborare a fost esențial în promovarea integrității în fotbal și suntem recunoscători pentru oportunitatea de a face parte dintr-o astfel de inițiativă de impact. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul nostru cu toate părțile interesate pentru a susține valorile integrității și incluziunii în fotbalul georgian”, a punctat un reprezentant al federației din Georgia.

Pe parcursul acestei etape de colectare a informațiilor, programul Integriball și-a reafirmat angajamentul de a proteja fotbalul, în special grupurile sale cele mai vulnerabile, asigurându-se că integritatea rămâne o prioritate de top în dezvoltarea și guvernarea sportului. „Sunt încântat să asist la rezultatele de impact ale programului Integriball. Prin eforturile de colaborare cu stimații noștri parteneri și cu federațiile de fotbal din Estonia, România și Georgia, am finalizat cu succes acest proces menit să sporească integritatea în fotbal”, a declarat Norbert Rubicsek, director la Fundația CSCF pentru Integritatea Sportului. „Aceste întâlniri au oferit perspective de neprețuit care vor sta la baza viitoarelor inițiative și vor consolida angajamentul nostru de a promova integritatea și incluziunea în sport. Exprim sincera mea recunoștință tuturor celor implicați pentru implicarea lor și aștept cu nerăbdare succesul și impactul continuu al programului Integriball”.

Despre CSCF
Fundația CSCF pentru Integritatea Sportului este o organizație a cărei misiune este de a contribui la integritatea, transparența și etica în sportul de pe tot globul. Oferim educație, consiliere și sprijin pentru gestionarea riscurilor organizațiilor sportive, forțelor de ordine, organismelor guvernamentale și industriei pariurilor, abordând provocările cheie de etică și integritate. În calitate de coordonatori Integriball 2.0 și furnizor de conținut de prim rang, conducem această inițiativă unică, dedicată cauzei integrității sportive.

Ambiția Integriball 2.0 depășește granițele naționale, cu sprijinul UEFA și implicarea în trei țări, inclusiv Estonia, Georgia și România. Prin diseminarea cunoștințelor și resurselor vitale, proiectul se străduiește să creeze un mediu mai solid și mai sigur din punct de vedere etic pentru participarea la jocul de fotbal. Pentru mai multe informații despre Integriball 2.0 și oportunități de implicare, vă rugăm să contactați: Integriball2.admin@cscfsport.com.