Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de Dan Apolzan, directorul Școlii Federale de Antrenori, Christos Papadopoulos, șeful departamentului de pregătire fizică, Javi Reyes, preparator fizic al primei reprezentative, Bogdan Merișanu, preparator fizic al loturilor naționale, și Rareș Ene, sport scientist.

Seminarul a avut loc la St. George’s Park, baza de pregătire a selecționatelor engleze, construită în urmă cu 5 ani, și care dispune de 12 terenuri de antrenament, inclusiv unul de dimensiuni mari acoperit.

Printre temele abordate s-au numărat tranziția de la juniori până la seniori, știința sportului din perspectiva unui club, dezvoltarea și educarea jucătorilor. Seminarul a inclus și o vizită la academia lui Stoke City, unde toți cei prezenți au asistat la un antrenament al echipei de rezerve. Participanții au avut oportunitatea de a dialoga cu Matt Portas, șeful departamentului de pregătire fizică în cadrul federației engleze, Matt Reeves, șeful departamentului de pregătire fizică al lui Leicester City, campioană a Angliei în 2016, sau Paul Balsom, șeful departamentului de știință și analiza performanței, care lucrează atât pentru Leicester City, cât și pentru federația suedeză.