În 21 iunie, Cartierul General NATO din Bruxelles a găzduit cea de a XIX-a ediție a campionatului de fotbal dedicat Reprezentanțelor Militare ale statelor membre și partenere NATO. România a evoluat în grupa C a acestei competiții, alături de formațiile Poloniei, Albaniei, Ungariei și Germaniei. După meciurile din grupe, reprezentativa tricoloră a adunat 8 puncte, în urma a două rezultate de egalitate (0-0, cu Germania și cu Ungaria) și a două victorii (obținute, la scor identic, 2-1, în fața Albaniei și a Poloniei).

În următoarea fază a competiției, militarii români au întâlnit o echipă compusă din reprezentanți ai Azerbaijanului și Georgiei. După timpul regulamentar de joc, scorul a fost egal, 1-1; în urma loviturilor de departajare, românii au câștigat și acest meci, iar acest fapt le-a permis accesul în semifinalele competiției.

Meciul decisiv pentru calificarea în finală i-a opus României pe reprezentanții Germaniei. S-a mers cap la cap până spre final, când nemții au reușit să marcheze golul victoriei. S-a terminat 2-1 pentru Germania, iar reprezentativa României a fost nevoită să joace pentru bronzul competiției împotriva Ucrainei. Scorul a fost identic cu cel din meciul precedent, ucrainienii învingând, la capătul unui meci curat și foarte disputat, cu 2-1.

Au fost alături de militarii români la acest turneu de fotbal: Federația Română de Fotbal, SC Mentor SRL și Tui Travel Center.

Implicarea Federației Române de Fotbal alături de militarii români de la NATO contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 5.2 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, “Creșterea vizibilității fotbalului”.