Vlad Munteanu, manager operațional al loturilor de juniori în cadrul FRF, a prezentat în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentativele U17, U18 și U19, Codul de Etică redactat de Federația Română de Fotbal. 

Acesta a fost oferit tuturor jucătorilor de la loturile de juniori, Vlad Munteanu explicându-le importanța acestuia prin exemple concrete. ”Scopul principal al acestei broșuri este îmbunătățirea activității la loturile naționale. Avem nevoie de niște principii după care să ne organizăm, să ne orientăm. Acest ghid va fi distribuit și către toți membrii afiliați astfel încât cei care vor veni la loturile naționale să știe ce implică”.

Astfel de acțiuni le vom face și la loturile de junioare și la cele de U15 și U16 masculin. Noutatea este aceea că lotul U15, format în urma Turneului Speranțelor, va avea prima acțiune în perioada 18-22 septembrie, la care vor participa cei mai buni 44 de jucători, și vor ști încă de la primul contact cu echipa națională ce implică acest lucru, pe lângă părțile tehnice și tactice. Acest Cod de Etică se aplică tuturor, de la staff-ul tehnic, până la cei mai tineri jucători”, a explicat Vlad Munteanu la finalul întâlnirii cu reprezentantele de juniori ale României.

Ghidul prezintă modul în care tricolorii și tricolorele trebuie să se comporte pe durata convocării la lotul național. Sunt oferite indicații despre ținuta vestimentară, dar și despre activitatea pe rețelele de socializare.