Pe parcursul a două week-end-uri (6-7 iunie, respectiv 13-14 iunie), a XIII-a ediţie a Cupei MAE, a reunit, sub sloganul "Diplomatic open: play fair, play for all" (Cupa diplomaţilor: joc corect, joc pentru toţi), peste 200 de diplomaţi români şi străini din 21 ţări şi organizaţii internaţionale care s-au întrecut la şapte sporturi: ciclism, şah, fotbal, streetball, badminton, tenis de câmp şi tenis de masă.

Federaţia Română de Fotbal şi-a adus aportul la turneul de fotbal al competiţiei oferind echipament şi mingi de joc. Totodată, Ciprian Paraschiv, directorul pentru dezvoltare fotbalistică din cadrul FRF, a oficiat festivitatea de premiere a competiţiei de fotbal, alături de fostul internaţional Gheorghe Hagi, de Roberto-Cristian Lucaciu, director general al companiei SBR şi de Diana Iordache, brand manager Apivita.

Turneul a fost câştigat de echipa MAE – 1, reprezentând Ministerul Afacerilor Externe, care a mai avut în competiţie încă două echipe. Locul secund a revenit echipei Marea Caspică, podiumul fiind completat de echipa Ambasadei Ucrainei. În faza grupelor, disputată în primul weekend, MFA 1 a câştigat grupa în care a jucat, după ce a învins echipele Gov Team 2015 (echipa guvernului) şi MFA 3, cu 6-2, respectiv 12-3. În sferturi, au trecut cu 9-3 de MFA 3, iar în semifinale de echipa Peru & Georgia cu 7-5. În finală, campioana a învins la limită pe Caspian Sea & Friend cu 2-1.