Federația Română de Fotbal i-a primit în vizită, în perioada 28-29 noiembrie, la Casa Fotbalului, pe doi reprezentanți ai Federației de Fotbal din Arabia Saudită.

S-au aflat la București directorul tehnic al forului din Arabia Saudită, Nasser Larguet, și adjunctul său din zona tehnică, Osama Hawsawi.

Numit în funcția de director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită în mai 2022, Nasser Larguet, care a avut acest rol atât în federația din Maroc, cât și la Marseille, în Franța, are misiunea, împreună cu Osama Hawsawi, căpitanul Arabiei Saudite la Mondialul din 2018, de a crea un program de dezvoltare a fotbalului în Arabia Saudită axat pe fotbalul de bază, dezvoltarea juniorilor și formarea antrenorilor.

Acestea au fost și principalele teme abordate în cele două zile ale vizitei, timp în care reprezentanții administrației FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, au realizat prezentări și au purtat dialoguri cu invitații privind strategia tehnică a FRF, activitatea loturilor naționale și măsuri pentru dezvoltarea fotbalului feminin, a sectorului juvenil și a fotbalului de bază.

Au fost prezentate, de asemenea, măsurile implementate pentru dezvoltarea competițiilor, bune practici din zona educației și a licențierii antrenorilor, dar și privind folosirea datelor în fotbalul românesc.