Printre deciziile Comisiei de Reformă, validate de Comitetul Executiv FIFA la întâlnirile din 2 și 3 decembrie de la Zurich, se regăsesc:
 
– Limitarea la cel mult trei mandate de câte patru ani pentru președintele FIFA, precum și pentru membrii Consiliului FIFA, ai Comisiei de Audit și Conformitate și ai comisiilor jurisdicționale.
 
– Separarea funcțiilor politice de cele de conducere: Consiliul FIFA (înlocuitorul Comitetului Executiv FIFA)  va fi responsabil pentru direcția strategică a organizației, în timp ce Secretariatul General va superviza acțiunile operaționale și comerciale necesare punerii în aplicare a strategiei.
 
– Membrii Consiliului vor fi aleși de către asociațiile membre în baza legii electorale a FIFA, iar o comisie a forului mondial va conduce un proces de verificare a integrității.
 
– Creșterea rolului femeilor în guvernarea fotbalului prin stabilirea unei reguli ca fiecare confederație să fie reprezentată în Consiliu de cel puțin o femeie. 
 
– Promovarea femeilor devine un obiectiv stabilit prin statutul FIFA pentru a crea un mediu și o cultură caracterizate de diversitate în luarea deciziilor.
 
– Independența membrilor comisiilor: deciziile majore în plan financiar să fie luate de Comisiile Financiare, de Dezvoltare și Guvernare, care vor avea un număr de membri independenți și ale căror activități vor fi auditate de Comisia de Audit și Conformitate, independentă în întregime.
 
– Creșterea eficienței comisiilor: reducerea numărului comisiilor de la 26 la 9 și creșterea participării din rândul comunității fotbalistice. 
 
– Verificări complete ale integrității pentru toți membrii comisiilor FIFA, realizate de o comisie independentă a forului mondial.
 
– Crearea unei comisii cu reprezentanți dintre toți cei implicați în fenomenul fotbalistic: jucători, reprezentanți ai cluburilor și ai ligilor. 
 
De asemenea, Comitetul Executiv FIFA a analizat și propunerea Comitetului de Reformă de a mări numărul reprezentativelor participante la Campionatul Mondial de la 32 la 40. Subiectul va fi în continuare dezbătut, fără a se fi luat deocamdată o decizie.