„Ultima recomandare a Comisiei Tehnice, validată în Comitetul Executiv, a fost ca selecționerul Christoph Daum să rămână în funcție până la sfârșitul preliminariilor Campionatului Mondial.

Am solicitat Comisiei Tehnice să facă o evaluare a campaniei de calificare și, dacă va considera necesar, să facă două-trei popuneri de candidați la postul de selecționer. Eu nu pot spune dacă Daum ar trebui să continue sau să plece. Comisia Tehnică e cea care va decide și voi susține punctul de vedere al acesteia.

Dacă voi primi variante de candidați, voi începe discuțiile cu fiecare și, la final, voi face o propunere Comitetului Executiv care va supune la vot. Aceasta este procedura instituțională de numire a unui selecționer.

În vara trecută, după participarea la Campionatul European, nu am putut acționa astfel din cauza unei situații de incompatibilitate. Domnul Anghel Iordănescu era și selecționer, și președintele Comisiei Tehnice. Era absurd să îi solicit să își evalueze propria activitate pe banca naționalei și să propună pe altcineva la conducerea echipei.

Între timp, am completat Comisia Tehnică cu oameni care au mare experiență: Marcel Răducanu, Rodion Cămătaru, Ionel Augustin, Țiți Dumitriu, Gheorghiță Geolgău, Aurel Țicleanu.”