Marți, 6 decembrie, la Bruxelles, Direcția de Tineret și Sport din cadrul Directoratului General pentru Educație și Cultură al Comisiei Europene a organizat un seminar pe teme sportive, iar unul dintre principalele subiecte abordate a fost cel privind promovarea diplomației prin intermediul sportului.

Seminarul s-a desfășurat ca urmare a activității grupului de lucru “Diplomație Sportivă”, al cărui membru este și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Scopul acestui grup de lucru este de a identifica modurile în care sportul poate juca un rol mai important în politica externă a Uniunii Europene și în promovarea valorilor europene.

Seminarul a fost moderat de Julien Zylberstein, reprezentant UEFA, cel care la Forul European de la Nyon se ocupă cu armonizarea regulamentelor UEFA cu cele din Uniunea Europeană.

Printre problemele care s-au mai luat în discuție au fost: promovarea valorilor Uniunii Europene în contextul evenimentelor sportive majore și dezvoltarea unei culturi sportive educaționale.

La eveniment au participat peste 20 de reprezentanți de ministere, federații sportive și membri ai Comisiei Europene.