După Ovidiu Haţegan, care a participat la EURO 2016 din Franţa, unde a fost delegat la meciurile Polonia – Irlanda de Nord, scor 1-0 şi Italia – Irlanda, scor 0-1, un alt arbitru român a fost delegat de UEFA la un turneu final de Campionat European, de data aceasta la categoria sub 19 ani.

Bucureşteanul Radu Petrescu, care va împlini 34 de ani pe 12 noiembrie, va arbitra partida Franţa – Anglia, contând pentru grupa B a turneului final găzduit aceste zile de Germania. Duelul dintre cele două echipe naţionale va avea loc marţi, 12 iulie, de la ora 20:30 (ora României), pe stadionul Voith-Arena din Heidenheim.

Turneul final al Campionatului European Under 19 din Germania a debutat luni, de la ora 13:00 (ora României), cu meciul de deschidere, disputat între echipa ţării gazdă şi Italia, care fac parte din grupa A. Victoria a revenit oaspeţilor, care s-au impus la limită, scor 1-0, prin golul marcat de Federico Dimarco, în minutul 78, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Din grupa A fac parte Germania, Italia, Portugalia şi Austria, ultimele două urmând a se întâlni în această seară pe Mechatronik Arena din Aspach, de la ora 20:00 (ora României). În cealaltă grupă evoluează Franţa, Anglia, Croaţia şi Olanda, ultimele două fiind programate a se duela marţi, pe arena Donaustadion din Ulm, de la ora 13:00 (ora României)