Ultima rundă a fazei grupelor turneului final al Campionatului European Under 19 din Germania îl va avea în prim-plan pe bucureşteanul Radu Petrescu. Acesta a fost desemnat de UEFA să arbitreze, duminică, 17 iulie, duelul dintre Italia şi Portugalia, contând pentru ultima etapă a grupei A.

Cele două echipe au câte patru puncte şi se pot califica cu un egal în semifinale, în funcţie de rezultatul meciului Austria – Germania. Naţionala ţării gazdă, fără puncte după două meciuri, mai are şanse doar la locul 3, care ar duce-o în play-off-ul pentru stabilirea ultimei reprezentante a Europei la Cupa Mondială U20 din Coreea de Sud.

Partida va începe la ora 20:30 (ora României) şi se va disputa pe arena GAZİ-Stadion auf der Waldau din Stuttgart. Petrescu va fi ajutat la linii de scoţianul Douglas Ross şi de islandezul Birkir Sigurðarson, în timp ce maltezul Alan Mario Sant va fi al patrulea oficial. Pentru arbitrul român este al doilea meci la centru în acest turneu, după Franţa – Anglia, scor 1-2, disputat pe 12 iulie. Două zile mai târziu, el a fost rezervă la Germania – Portugalia, scor 3-4.

După două etape, se cunoaşte numele primei semifinaliste, după ce, în grupa B, Anglia le-a învins pe rând pe Franţa şi Olanda. A doua calificată a grupei se va decide după meciul direct dintre cele două învinse ale englezilor.