După Ovidiu Haţegan, care a fost delegat să arbitreze două meciuri de la EURO 2016 din Franţa, încă român va participa la un turneu final, de data aceasta de juniori. Astfel, Radu Petrescu a fost nominalizat pe lista arbitrilor care vor oficia partide din cadrul Campionatului European Under 19 din Germania, care se va disputa în perioada 11 – 24 iulie.

Ultimul act al competiţiei se va disputa pe Rhein-Neckar-Arena din Sinsheim, stadionul pe care îşi dispută meciurile de acasă formaţia 1899 Hoffenheim. Alte nouă arene – Mercedes-Benz Arena şi GAZI-Stadion auf der Waldau (ambele din Stuttgart), Carl-Benz-Stadion (Mannheim), mechatronik Arena (Aspach), Donaustadion (Ulm), Voith-Arena (Heidenheim an der Brenz), Hardtwaldstadion (Sandhausen), Stadion an der Kreuzeiche (Reutlingen) şi Scholz Arena (Aalen) – vor găzdui celelalte meciuri ale turneului.

În prima fază a turneului final, între 11 şi 18 iulie, vor evolua opt echipe, împărţite în două grupe. Germania, Italia, Portugalia şi Austria fac parte din grupa A, în timp ce Franţa, Anglia, Croaţia şi Olanda vor evolua în grupa B. Primele două clasate din fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinale, programate pe 21 iulie.

În aceeaşi zi, ocupantele celei de-a treia poziţii din fiecare grupă se vor întâlni într-un meci de baraj care va decide cea de-a cincea reprezentantă a Europei (alături de cele patru semifinaliste ale CE U19) la Cupa Mondială U20 din 2017, competiţie care va fi găzduită de Coreea de Sud.

A arbitrat în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Radu Petrescu va pleca în Germania pe 7 iulie, însă până atunci a avut parte de un ultim test de pregătire, fiind delegat de forul european la un meci din preliminariile Ligii Campionilor. Marţi seara, arbitrul bucureştean i-a avut colegi de brigadă pe asistenţii Radu Ghinguleac şi Mircea Grigoriu, în timp ce Marcel Bîrsan a fost rezervă la manşa tur a dublei întâlniri dintre Valletta FC şi B36 Torshavn.

Partida, disputată pe stadionul Hibernians din Paola, a fost câştigată de gruparea malteză cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Falcone în minutul 69. Returul va avea loc pe 5 iulie, în Feroe, la Torshavn, pe arena Gundadalur