În cursul zilei de azi, Ion Geolgău a transmis un drept la replică publicației Prosport, ca urmare a articolului publicat în seara zilei de 6 aprilie cu titlul: DOSARUL „MITĂ ȘI SCANDAL LA LOTURILE NAȚIONALE”. Episodul 1. PROSPORT face dezvăluiri bombă, ce vor arunca în aer FRF.

Având în vedere că site-ul Prosport i-a cenzurat fostului internațional român dreptul la replică, publicând spusele acestuia fără anumite paragrafe, redăm integral scrisoarea pe site-ul Federației Române de Fotbal pentru corecta informare a publicului. Totodată, Ion Geolgău mulțumește Orange Sport, site ce a preluat informațiile din Prosport, pentru publicarea integrală a scrisorii sale.

Am citit cu mâhnire și o profundă dezamăgire declarațiile domnului Marius Iurea pe care vă mărturisesc că nu îl cunosc personal. Totuși, îmi aduc aminte de acțiunea respectivă, a fost în toamna anului 2018, însă eu nu m-am întâlnit cu domnul Iurea, așa cum acesta menționează. Nu m-am ocupat de organizarea niciunei acțiuni de selecție, în sensul de a organiza transportul jucătorilor sau al părinților. Singurul loc în care aș fi putut să discut cu domnul Iurea ar fi fost la terenul de joc, unde nu îmi aduc aminte cu cine am discutat exact. Dezmint categoric afirmațiile făcute de domnul Iurea în Prosport, afirmații care mi se par demne de un scenariu de film negru, cu încăperi insalubre, podea umedă și mizerie. Credeți că eu, Ion Geolgău, sunt responsabil cu preluarea părinților de la aeroport și cazarea acestora? Este absurd!

Am ajuns la vârsta de 62 de ani și niciodată în viața mea nu am fost mai mâhnit din cauza fotbalului decât sunt acum. Sunt 50 de ani de când mă aflu în fenomen, m-am pus în slujba acestui sport și consider că merit mai mult respect. Nu am luat nici măcar o cafea de la un părinte. Ba din contră, dacă situația a făcut ca eu să mă aflu la masă cu un părinte, eu am fost cel care am achitat cafeaua respectivă. Nu am primit un euro din partea vreunui părinte și mereu mi-am făcut meseria în mod corect, obiectiv, fără a avantaja sau a dezavantaja pe cineva.

Funcția mea în cadrul FRF, aceea de Director al Departamentului de Scouting, nu îmi oferă dreptul de a face selecția la loturile naționale. De exemplu, la prima acțiune a unui nou lot, la Under 15, sunt 66 de jucători, câte 6 pe post. Suntem 10-12 persoane care votăm, membrii în Comisia Tehnică a FRF, plus antrenorii de la toate loturile de juniori. Fiecare copil primește un punctaj, însă se ține cont și de parametrii fizici ai jucătorilor, ei fiind monitorizați pe toată durata acțiunii de selecție. Așa se aleg cei ce participă la prima acțiune a naționalei U15. De aici încolo, selecționerul este cel ce se ocupă de selecție. Nu am intervenit niciodată la niciun selecționer pentru un anume jucător și de-a lungul timpului au fost mulți selecționeri la loturile de juniori. Unii au plecat la mai bine, la alții s-a renunțat pentru că nu și-au atins obiectivele. Niciunul dintre aceștia nu poate spune că selecția i-a fost influențată de Ion Geolgău!

Pot înțelege că un tată își dorește binele pentru copilul lui și e normal să creadă în el și să aibă impresia că ar merita să fie la lotul național. Însă nu trebuie să lase frustrarea să îl facă să arunce cu noroi în cei ce l-au evaluat altfel pe acesta. 

Nu pot rămâne pasiv la aceste acuzații. Mă consider calomniat de către domnul Marius Iurea și îl voi da în judecată pentru a îmi dovedi nevinovăția. Am discutat deja cu avocatul meu și ne vom adresa justiției pentru a face dreptate.

În încheiere, doresc să transmit un mesaj. Observ că există o campanie de denigrare în ceea ce privește departamentul tehnic din cadrul Federației Române de Fotbal. Știu bine cine o orchestrează și știu și de ce. Îl rog să își vadă de treabă în ceea ce mă privește, să nu mă mai folosească pe mine sau pe alți colegi din FRF ca pe niște ținte pentru a-și promova propriile interese.

Cu multă tristețe în suflet,
Ion Geolgău