Sudy Group Scheme, inițiativa președintelui UEFA, Michel Platini, este gândită în așa fel încât să susțină dezvoltarea fotbalului și să crească standardele în toată Europa. Acest program permite accesul la informații de ordin tehnic pe baza nevoilor tuturor celor 54 de asociații membre UEFA prin vizite de lucru ale specialiștilor, cu sprijinul financiar al forului continental.
 
Începând cu noul sezon, UEFA a luat decizia de a redefini programul care se va desfășura pe baza unui nou format care are rolul de a furniza aceleași informații fundamentale printr-o altă abordare a temelor de studiu.
 
Noul format va oferi fiecărei asociații membre posibilitatea de a vizita alte patru asociații de-a lungul a două sezoane. Programul fiecărei vizite se va baza pe trei teme principale: educația antrenorilor, fotbal feminin și grassroots.
 
Reacțiile din partea asociațiilor europene față de UEFA Study Group Scheme au fost întotdeauna pozitive, reprezentanții tuturor federațiilor luând parte la program cu entuziasm și angajament pe parcursul ultimilor șase ani. ”Pentru mine, a sta pe loc înseamnă, de fapt, a face un pas înapoi. Câteodată e nevoie să te arunci o privire și în «farfuria» altuia pentru a progresa”, spune Thorsten Becht, managerul programului de promovare a tinerelor talente din cadrul Federației Germane de Fotbal. 
 
”Prin intermediul acestui program ai posibilitatea de a interacționa cu oameni foarte bine pregătiți din diferite țări, fiecare cu ideile lui foarte interesante”, a declarat, pentru uefa.org, Sorin Colceag, reprezentant al Federației Române de Fotbal la seminarul ce a avut loc în luna mai, la Nurnberg.. În prezent, Colceag este antrenor secund la U Cluj. Seminarul de la Nurnberg a fost doar unul din cele 53 organizate în cadrul programului UEFA Study Group în sezonul 2013-2014.