Pe 20 şi 27 iunie vor avea loc cele două manşe ale jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, conform tragerii efectuate pe 11 iunie, la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv AMFB, au fost obligate să comunice FRF – Departamentul de Competiţii, în scris, până pe 15 iunie, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj, precum şi copia Certificatului de Identitate Sportivă al clubului respectiv/bonului de înregistrare a documentaţiei la M.T.S.

Trei echipe nu au fost programate

Din cele 42 de campioane cu drept de participare la baraj, trei echipe nu vor participa la această fază a competiţiei. Conform deciziei Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, luată în şedinţa din 17 iunie 2015, cluburile Potaissa Turda (AJF Cluj), Sport Club II Bacău (AJF Bacău) şi FC Chitila (AMF Bucureşti), în conformitate cu prevederile art. 79/9 din RD raportat la art.6/e și 9/a din Regulamenul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, campionatul 2015 – 2016, au fost sancţionate cu neprogramarea.

În aceste condiţii, adversarele acestor echipe – Luceafărul Oradea (AJF Bihor), Atletico Vaslui (AJF Vaslui) şi CSM Olteniţa (AJF Călăraşi) – vor promova în eşalonul al treilea, după omologarea tuturor rezultatelor din cele două manşe ale barajului.

Iată şi programul complet al meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a:

Performanţa Ighiu (AB) – ACS Progresul Pecica (AR)
AS Unirea Mirceşti (IS) – CS Speranţa Răuceşti (NT)
ACS Sporting Turnu Măgurele (TR) – AS Milcov (OT)
CS Petrolistul Boldești (PH) – Unirea Fierbinţi (IL)
CS FC Olimpia II Satu Mare (SM) – CS Luceafărul Bălan (SJ)
ACS Inter Dorohoi (BT) – ACS Bucovina II Pojorâta (SV)
ACS ASU Politehnica Timișoara (TM) – AS Voinţa Lupac (CS)
CS Măgura Cisnădie (SB) – ACS Flacăra Horezu (VL)
CS Universitatea II Craiova (DJ) – CS Pandurii Cerneţi (MH)
ACS Fotbal Comuna Recea (MM) – ACS Voinţa Cetate (BN)
SC FC Voluntari SA II (IF) – AS Arsenal Malu (GR)
FC Aninoasa (DB) – CS Unirea Bascov (AG)
AS Înfrăţirea Agromec Hărman (BV) – ACS Viitorul Ungheni (MS)
ACS Olimpia 2010 Rm. Sărat (BZ) – CS Avântul Valea Mărului (GL)
FC Viitorul II Constanţa (CT) – ACS FC Granitul Babadag (TL)
AFC Odorheiu Secuiesc (HR) – AS CS Nemere (CV)
CNS Cetate Deva (HD) – CS Gilortul Târgu Cărbuneşti (GJ)
CS Victoria Traian (BR) – CS Panciu (VN)
CS FC Potaissa Turda (CJ) – CS Luceafărul Oradea (BH) – nu se dispută
Sport Club II Bacău (BC) – Atletico Vaslui (VS) – nu se dispută
CS FC Chitila (B) – CSM Olteniţa (CL) – nu se dispută

Meciul tur va avea loc pe 20 iunie, pe terenul primei echipe, în timp ce returul se va disputa pe 27 iunie, pe terenul celei de-a doua, ambele partide urmând a începe de la ora 17:30.

În situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte şi la golaveraj), se va lua în considerare numărul mai mare de goluri marcate în deplasare, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă, şi în aceste condiţii, egalitatea persistă, jocul se va prelungi cu câte două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de cinci minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.