Campioana României, FC Viitorul, a obținut victoria în prima manșă, scor 1-0, în fața celor de la Apoel Nicosia. Unicul gol al partidei de la Ovidiu a fost marcat de Cristi Ganea. Returul se va juca miercuri, 2 august, pe stadionul GSP din Nicosia, începând cu ora 20:00, în direct pe TVR 2.

FCSB a remizat în prima mansă acasă cu Viktoria Plzen, scor 2-2. Partida retur se va juca miercuri, 2 august, pe Doosan Arena, începând cu ora 21:15, în direct pe TVR 1.

În prima manșă a turului trei preliminar, cele trei formații românești care evoluează în Europa League au adunat două remize și o înfrângere.
FC Dinamo a obținut un rezultat de egalitate, scor 1-1, în fața formației spaniole Athletic Bilbao, pe Naționala Arena. A doua manșă se va disputa joi, 3 august, pe stadionul San Mames din Bilbao, începând cu ora 21:45, în direct pe TVR 1. 

CS U Craiova va avea misiunea cea mai dificilă, fiind echipa care a pierdut în prima manșă, scor 0-1, în fața celor de la AC Milan. Formația craioveană va efectua deplasarea la Milano, unde va juca returul pe San Siro joi, 3 august, de la ora 21:45, în direct pe PRO TV. 

Astra Giurgiu a obținut o remiză pe teren propriu, scor 0-0, în fața formației ucrainene Olexandriya. Returul se va disputa joi, 3 august, pe stadionul Nika din Olexandriya, începând cu ora 20 :00, în direct pe TVR 2.