Cluburile participante în Liga 2 Casa Pariurilor ediția 2018/2019 au acceptat în unanimitate propunerea administrației FRF de a sprijini financiar cluburile care vor promova din Liga 3 la finalul sezonului.

Adunarea Generală FRF din 2017 a aprobat prin vot reforma propusă de administrația FRF prin care se instituia principiul solidarității în fotbalul românesc. Acest principiu, aplicat deja de Parlamentul European, Comisia Europeană, UEFA și țările europene cu fotbal de mare performanță, devine începând din acest sezon o realitate și în fotbalul românesc.

Primul pas îl constituie decizia cluburilor din Liga 2 prin care cluburile care vor promova la finalul sezonului 2018/2019 în Liga 1 vor ceda sumele aferente ultimei tranșe din drepturile tv pentru sezonul 2018/2019 într-un fond de susținere financiară a cluburilor care vor promova la finele acestui sezon din Liga 3.

Acestea din urmă vor beneficia, astfel, de un pachet financiar care să le faciliteze adaptarea la cerințele Ligii 2 și să le confere un plus de siguranță financiară pentru sezonul următor.

Argumentele pentru implementarea principiului solidarității financiare în fotbalul românesc, cele care au fundamentat inițiativa administrației FRF votată de Adunarea Generală, sunt AICI.