Federația Română de Fotbal, prin Departamentul Medical, a demarat proiectul care prevede dotarea cu câte un defibrilator extern automat a fiecărui club afiliat. Odată cu predarea acestor aparate către membrii săi, FRF organizează cursuri de prim ajutor în cadrul cărora specialiști din domeniu demonstrează atât teoretic, cât și practic, metode eficiente de management al situațiilor de urgență ce pot surveni în activitatea sportivă.

Primele două acțiuni de acest tip au fost organizate pe 12, respectiv 15 decembrie, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, cu participarea reprezentanților cluburilor afiliate FRF din București și din județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Dâmbovița, Teleorman, Argeș și Buzău.

Participanților le-a fost reamintit faptul că rata de supraviețuire în cazul unui stop cardio-respirator scade cu câte 10 la sută pentru fiecare minut care trece și nu se intervine cu un defibrilator.

Acest proiect a fost susținut și finanțat de către forul European (UEFA) în totalitate și este primul de o asemenea amploare în sportul românesc. El se va desfășura pe parcursul a patru luni și va cuprinde alte 6 acțiuni la nivel național.