Luni, arbitrii prezenți au participat la testarea fizică desfășurată, conform normelor FIFA, pe stadionul Dinamo, iar marți, aceștia s-au mutat în sala ”Nicolae Dobrin”, de la Casa Fotbalului, pentru analiza activității din primele runde ale sezonului 2015-2016 al Ligii I realizată împreună cu președintele CCA, Kyros Vassaras.
 
”Am realizat cu arbitrii o analiză a debutului de sezon în Liga I, cu multe faze vizionate și comentate împreună. În cadrul întâlnirii am adus și clarificări privind poziția afară de joc, conform noilor reglementări ale forului mondial. Concluzia noastră este că în doar 12 din cele 63 de meciuri disputate în noul sezon au existat greșeli de arbitraj, acestea fiind analizate atent în cadrul întâlnirii. 
 
Arbitrii primesc delegări pe baza prestației lor. Cei mai buni arbitri vor primi cele mai multe delegări. Un antrenor al unei echipe de fotbal trebuie să aleagă unsprezece titulari. În funcție de evoluția fiecăruia poate face schimbări și să întoarcă soarta unui meci. În cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor, noi trebuie să alegem șapte echipe diferite. Și dacă una dintre echipe greșește și nu este la cel mai înalt nivel, nimeni nu va ține minte prestația celor care fac parte din celelalte șase echipe.
 
Greșeala face parte din acest sport, iar rolul nostru, al CCA, pe care trebuie să îl îndeplinim nu lună de lună, ci în fiecare săptămână, prin furnizarea de clipuri cu diferite faze de joc analizate, prin întâlniri individuale, este acela de a continua să instruim arbitri și de a contribui la dezvoltarea lor”, a declarat Kyros Vassaras.
 

 
Președintele CCA a punctat încă o dată faptul că arbitrajul românesc ar putea avea un reprezentant la Campionatul European din 2016: ”După mulți ani, România poate avea un arbitru la un turneu final major. Ovidiu Hațegan se află în categoria celor mai buni din Europa și depinde numai de prestațiile sale și ale echipei din care face parte pentru a reuși”. ”Centralul” este și el încrezător într-o prezență la turneul final de anul viitor: ”Știu că eu împreună cu echipa mea trebuie să ne descurcăm foarte bine în următoarele șase luni, suntem pregătiți. Îmi doresc foarte mult să fiu prezent la Campionatul European, unde mi-aș dori să se califice și Echipa Națională”, a spus Ovidiu Hațegan.