UEFA le oferă foștilor jucători care au evoluat la cel mai înalt nivel posibilitatea de a participa la o serie de cursuri de perfecționare în managementul fotbalului. Acest program denumit UEFA Executive Master le pune acestora la dispoziție informațiile necesare pentru a reuși și în afara terenului, într-o funcție de conducere în sportul care i-a consacrat.

Cursurile au ajuns la cea de-a cincea sesiune, dintr-un total de șapte, având ca principală temă ”strategiile de marketing”. La întâlnirea ce se desfășoară în perioada 3-7 octombrie, la Amsterdam, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost invitat să le facă participanților o prezentare cu tema ”Marketing strategic la Federația Română de Fotbal”.

Printre participanți se numără: Eric Abidal, Enrique Boned Guillot, Keld Bordinggaard, Balima Boureima, Bruno Cheyrou, Nikos Dabizas, Nuno Gomes, Romann Dan, Pierre Issa, Juninho Pernambucano, Christian Karembeu, Sebastian Kehl, Jessica Landström, Mbo Mpenza, Patrick Müller, Geremi Njitap, Viola Odebrecht, Oliveira Rai, Bianca Rech, Jason Roberts, Simon Rolfes, Roberto Rosetti, Hannu Tihinen, Māris Verpakovskis.

”Obiectivul este să acumulez cât mai multe cunoștințe despre fotbalul mondial, despre management. Astfel, am posibilitatea de a pune bazele unei noi cariere, care va fi de mai lungă durată decât cariera de jucător”, spune Eric Abidal, dublu câștigător al Ligii Campionilor, pe site-ul oficial al proiectului.