Preşedintele forului european şi-a anunţat astăzi intenţia de a candida la funcţia supremă a FIFA, post pentru care se vor ţine alegeri în cadrul Congresului Extraordinar din Zurich de pe 26 februarie 2016.

”A fost o decizie personală, asupra căreia m-am gândit atent, în care am pus în balanţă viitorul fotbalului alături de viitorul meu. Am fost ghidat în luarea acestei decizii şi de respectul, suportul şi încurajările primite de la mulţi dintre dumneavoastră” este mesajul pe care Michel Platini l-a transmis în scrisoare, promiţând că va munci non-stop ”în interesul fotbalului”.

”Sunt momente în viaţă în care trebuie să ne luăm destinul în propriile mâini. Eu mă aflu la o astfel de răscruce în viaţa mea şi în evenimentele care vor modela viitorul FIFA. În ultima jumătate de secol, FIFA a avut doar doi preşedinţi. Această stabilitate este un paradox într-o lume în care au avut loc modificări radicale şi într-un sport care a suferit numeroase schimbări economice. Totuşi, evenimentele recente forţează organismul suprem de conducere din lumea fotbalului să întoarcă o nouă pagină şi să îşi regândească guvernarea”, a mai adăugat preşedintele UEFA.

”Mizez pe suportul dumneavoastră şi dragostea noastră comună pentru fotbal, astfel ca, împreună, să le putem oferi zecilor de milioane de fani ai fotbalului acel for mondial pe care şi-l doresc: o FIFA care este exemplară, unită şi arată solidaritate, o FIFA care este respectată, este plăcută şi este a tuturor”, a fost mesajul de încheiere al lui Platini.

Michel Platini este președinte al UEFA din 2007, iar din 2002 este membru al Comitetului Executiv al FIFA. 

Candidaturile la președinția FIFA pot fi depuse oficial până pe 26 octombrie 2015.

Foto: uefa.com