Domnul Gheorghe Chivorchian, în urma discuțiilor cu președintele Federației Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a decis să solicite astăzi suspendarea din funcția de Secretar General. Această solicitare va fi prezentată în ședința Comitetului Executiv de luni, 6 iulie 2015. 
 
„Am considerat necesar și firesc să întrerup exercitarea atribuțiilor mele de Secretar General până la finalizarea procedurilor inițiate de instituțiile statului și care mă implică, până la clarificarea deplină a situației. Federația Română de Fotbal și-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism și transparență, valori pe care le susțin, astfel că, în urma unei discuții cu președintele Răzvan Burleanu, am decis să îmi prezint solicitarea de suspendare a atribuțiilor în fața Comitetului Executiv al FRF, în ședința din 6 iulie 2015. Voi oferi toate informațiile necesare și sunt la dispoziția autorităților pentru lămurirea acestei spețe care nu are de ce să implice Federația Română de Fotbal”, a declarat domnul Gheorghe Chivorchian.
 
Președintele Răzvan Burleanu a aprobat cererea de suspendare: „Apreciez foarte mult poziția domnului Gheorghe Chivorchian și modul în care a hotărât să gestioneze acest moment. Sunt încredințat că este cea mai bună decizie. Câtă vreme se află în derulare aceste proceduri ale instituțiilor, unele care vizează o perioadă de timp anterioară exercitării funcției de Secretar General de către domnul Chivorchian, vom urmări îndeaproape evoluția acestora”.
 
Atribuțiile funcției de Secretar General al Federației Române de Fotbal vor fi preluate temporar de președintele Răzvan Burleanu.