Prezent la stadionul Olimpia împreună cu Dan Băbuț, președintele FC Olimpia Satu Mare, și Dacian Nastai, șeful centrului de copii și juniori de la clubul sătmărean, președintele FRF s-a arătat surprins de faptul că echipa mare joacă și își susține antrenamentele pe același teren. 
 
Delegația FRF a mai vizitat Hotelul Olimpia, terenul Someșul, Unio, Samobil. La mijlocul zilei, Răzvan Burleanu a purtat discuții cu Dorel Coica, primarul municipiului, dar și cu Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean și Mircea Govor, vicepreședintele CJ. 
 
La final, președintele FRF a susținut o conferință de presă în care a tratat mai multe subiecte: primele trei ligi din România, fotbalul juvenil, echipa națională, sătmărenii de la loturi. Și a prezentat concluziile după vizita în Satu Mare. “Sunt prezent pe teren cât mai mult posibil, acolo unde fotbalul românesc se poate dezvolta. Am rămas plăcut impresionat că, în ultimele 24 de luni, aici, în Satu Mare, s-au putut pune bazele unui proiect care este sănătos. Mă refer aici la parcursul echipei de Liga a II-a, și, în același timp, mă uit și la ceea ce nu se vede, la centrul de copii și juniori care se află pe mâna unor profesioniști, și a ajuns aproape la 300 de copii și juniori. Ei sunt baza”, a declarat Burleanu, cel care a lăudat echipele de juniori pentru rezultatele obținute, făcând referire și la Denis Chivari și Tony Kanaloș, fotbaliști care fac parte din loturile naționale. 
 
“La Satu Mare este nevoie urgentă de modernizarea infrastructurii fotbalistice, fără un teren drept nu poți scoate fotbaliști de mare clasă. Sunt baze sportive, dar nu și terenuri de fotbal”, a mai precizat Răzvan Burleanu, care se bucură că autoritățile locale se implică și susțin fotbalul. 
 
“Am vorbit cu Dan Băbuț și Dacian Nastai despre un Centru de Excelență în Satu Mare. Ca să putem să ajungem în această fază, fotbalul din Satu Mare are nevoie de o infrastructură. Ea nu permite astăzi să deschidem un astfel de centru. Autoritățile locale trebuie să se unească și să-și asume investiții în ceea ce înseamnă infrastructura fotbalistică”, a completat președintele FRF. 
 
“Le mulțumim pentru această vizită care ne onorează. O vizită benefică din toate punctele de vedere, întâlnirea cu autoritățile locale și, cel mai important, au văzut cruda realitate a terenurilor de fotbal din Satu Mare. Ne bucurăm că sunt alături de noi și sperăm ca de acum înainte să facem pași repezi pentru a îndrepta lucrurile”, a declarat Dan Băbuț. 
 

IONUȚ BLĂJEAN – SATU MARE