Semnarea contractului de modernizarea a Stadionului "Tudor Vladimirescu" între Compania Națională de Investiții (CNI) și constructor a avut loc astăzi, la sediul Primăriei Târgu Jiu. La eveniment au participat primul-ministru Victor Ponta, Liviu Dragnea, cel care în calitate de Ministru al Dezvoltării Regionale a fost principalul promotor al proiectului de dezvoltare a infrastructurii sportive, și autoritățile locale.
 
Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de președintele Răzvan Burleanu, secretarul general Gheorghe Chivorchian, managerul pentru dezvoltare instituțională Radu Vișan și consilierul Gabriel Bodescu.
 
Modernizarea arenei din Târgu Jiu constă în creșterea capacității de la 9.000 la 15.000 de locuri, crearea unei parcări pe două niveluri cu o capacitate de 400 de locuri și acoperirea în totalitate a tribunelor. Investițiile în aceste dezvoltări precum și în modernizarea bazei sportive, în valoarea de 20 de milioane de euro, sunt acoperite de Compania Națională de Investiții.
 

Stadion nou în Bănie

Aceiași reprezentanți ai Guvernului și ai Federației Române de Fotbal au participat, ulterior, pe stadionul “Ion Oblemenco”, împreună cu reprezentanții autorităților locale din Craiova, la semnarea contractului de proiectare și execuție pentru noua arenă din reședința de județ a Doljului.
 
Finalizarea stadionului de 30.854 de locuri, estimată a fi îndeplinită peste 17 luni, va începe cu demolarea vechii arene. Noua bază sportivă va beneficia de gazon natural, sistem de încălzire și irigare.
 

Reconfirmare pentru Euro 2020

Cu această ocazie, premierul Victor Ponta a reconfirmat sprijinul total acordat proiectului Euro 2020, turneu final al campionatului european la care România va fi una dintre gazde. Astfel, au fost oferite asigurări că acțiunile de îndeplinire a condițiilor necesare organizării acestui eveniment sportiv deosebit de important vor începe în cel mai scurt timp și vor fi gata în timp util. Întregul proiect de dezvoltare a infrastructurii sportive din România va cuprinde patru arene bucureștene și alte 400 de baze sportive în toate zonele țării.
 
"Apreciem demersul Guvernului României în ceea ce privește acest proiect major de infrastructură sportivă, care să poată să contribuie la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea domeniului social și promovarea valorilor comunitare. Ne uităm cu toată încrederea spre 2020 pentru organizarea Campionatului European de Fotbal, când România va putea să găzduiască patru meciuri din campionat, unde în mod sigur fără sprijinul Guvernului acest lucru nu ar fi fost posibil. Astăzi demarează o investiție extrem de importantă. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în dezvoltarea infrastructurii în domeniul sportiv!" (Răzvan Burleanu)
 
“Vreau să asistăm, împreună cu președintele Federației Române de Fotbal și cu președintele Comitetului Național Olimpic la proiecte de infrastructură sportivă. Avem un mare interes pentru infrastructura sportivă și am văzut că orice țară care investește în sport, în sănătate, în educație se dezvoltă” (Victor Ponta)
 
“Am pus foarte mult suflet în construirea noului stadion de la Craiova. Când eram mic veneam pe acest gazon din Teleorman și vedeam aici niște oameni care ni se păreau zei, care ne umpleau inima de bucurie sau de supărare” (Liviu Dragnea)
 
Foto: Gazeta de Sud