La eveniment au participat federațiile din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, Rusia și Turcia și oficialități UEFA: vicepreședintele Angel Maria Villar, secretarul general Gianni Infantino și secretarul general adjunct Theodore Theodoridis. De asemenea, au fost prezenți directorul de competiții al UEFA, Giorgio Marchetti, ofițerul de integritate Urs Kluser și managerul de marketing Noel Mooney. 
 
Oficialitățile reunite la Belgrad au realizat o analiză înaintea celor două evenimente importante ce au loc în această lună, Congresul Extraordinar UEFA, din 25 februarie, și Congresul Extraordinar FIFA, din 26 februarie, ambele urmând a se desfășura la Zurich.
 
La Congresul FIFA vor avea loc alegerile pentru președinția forului mondial, motiv pentru care conducătorii tuturor federațiilor prezenți la întâlnire și-au reiterat susținerea pentru Gianni Infantino.
 
În cadrul întâlnirii, reprezentanții UEFA au prezentat și o serie de posibile noutăți ale forului de la Nyon în rândul competițiilor de juniori, la capitolul măsuri de protecție a integrității jocului de fotbal și în marketing.
 
La finalul zilei, toți participanții au asistat la finala Campionatului European de futsal, Rusia – Spania 3-7, care a fost arbitrată în premieră de un român, Bogdan Sorescu.