Domnul Anghel Iordănescu este, începând din anul 2013, Director Tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, funcţie din care a coordonat permanent activitatea loturilor reprezentative, implicându-se direct în strategia, programul şi activitatea practică a acestora. Săptămânal, a condus în perioada 2013-2015 şedinţa de coordonare a staff-urilor tehnice pentru echipele naţionale de juniori.
 
Mai mult decât atât, pe perioada în care nu a ocupat funcţia de antrenor la un club sau la o echipă reprezentativă, domnul Anghel Iordănescu a participat activ la cursuri de perfecţionare teoretică şi practică la cel mai înalt nivel. 
 
Este suficient, spre exemplificare, să enumerăm doar Cursul cu antrenorii deţinători de Licenţă PRO din Elveţia în 2013 (8 ore/zi), Cursul de perfecţionare dedicat selecţionerilor şi directorilor tehnici din Rusia în 2013 (8 ore/zi), Cursul dedicat studenţilor Licenţă PRO de la Nyon în 2014 (40 ore), precum şi UEFA Workshop Coach Education: Building for the Future din Slovacia în 2015 (40 ore). Totodată, domnul Anghel Iordănescu a participat şi la cursurile şi seminariile teoretice şi practice susţinute de specialiştii invitaţi ai Şcolii Federale de Antrenori, printre care Massimo Lucchesi, Howard Wilkinson, Erich Rutemoeller sau Dany Ryser.
 
Am precizat şi numărul de ore aferent acestor activităţi pentru a elimina orice îndoială pe această temă, în condiţiile în care numărul obligatoriu de ore de curs pentru deţinătorii Licenţei PRO este de 15 ore pentru un interval de 3 ani de la obţinerea acestei licenţe.
 
Dan Apolzan
Directorul Şcolii Federale de Antrenori din cadrul Federaţiei Române de Fotbal