Cele patru cluburi calificate în faza semifinală a competiției au acceptat calendarul, potrivit căruia semifinalele se dispută în data de 15 mai 2015, iar finalele în data de 16 mai 2015, neexistând o altfel de reacție oficială din partea cluburilor.
 
Potrivit Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, art. 48 alin. 3, “jucătorii juniori, cu excepția portarului, pot participa la două partide oficiale consecutive numai dacă între ele există un interval de minimum 36 de ore. Această dispoziție NU se aplică în cazul turneelor finale ale competițiilor de juniori”.
 
În edițiile anterioare ale aceleiași competiții, în cadrul turneelor zonale, s-au disputat partide respectând același calendar, respectiv la un interval de timp de o zi.
 
Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF din 18 mai 2015 modifică art. 48 alin. 3 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice în sensul reducerii intervalului de timp de la 48 de ore, la 36 de ore. Prevederea potrivit căreia dispoziția nu se aplică în cazul turneelor finale ale competițiilor de juniori nu suferă vreo modificare.
 
Reprezentanții celor patru echipe au fost informați la ședința tehnică premergătoare semifinalelor cu privire la condițiile de participare în UEFA Youth League, au primit documentația aferentă și au luat la cunoștință. FC Viitorul va reprezenta România în UEFA Youth League.
 
Federația Română de Fotbal nu a scurtat durata acestei faze competiționale, calendarul fiind în prealabil aprobat de participanți. Nu există absolut niciun motiv de ordin financiar care ar fi putut să ducă la așa ceva, câtă vreme, ca măsură adoptată în premieră din 2014 de conducerea FRF, toate cheltuielile echipelor calificate în aceste faze finale ale competițiilor de juniori sunt suportate de Federația Română de Fotbal. În plus, cele patru semifinaliste ale ediției curente au beneficiat de cazare și pentru noaptea ulterioară finalelor, încă o dovadă clară a faptului că nu poate fi vorba de o reducere absurdă a costurilor în dorința noastră de a asigura cel mai bun suport pentru dezvoltarea competițiilor dedicate fotbalului juvenil.