Ca efect al acestei hotărâri, Tribunalul Bucureşti va face o reexaminare a condiţiilor de formă cerute de lege pentru înregistrarea statutului unei federaţii. Este vorba despre existenţa unei hotărâri a Adunării Generale a FRF, parcurgerea procedurii de adoptare a Statutului etc.
 
Legea nu permite şi, ca atare, nu poate face obiectul judecăţii în această cauză formularea de critici care ţin de legalitatea unor prevederi ale Statutului FRF. Fiind în discuţie numai aspecte ce ţin de formalitatea înregistrării în Registrului Asociaţiilor şi Fundaţiilor, hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu impietează sub nicio formă asupra activităţii FRF sau a membrilor săi afiliaţi.
   
Prin urmare, legat de CS U Craiova cu privire la care au apărut informaţii în presă, subliniem că situația acestui club nu se schimbă ca urmare a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti. Susţinerea că orice altă echipă participantă în Liga I ar putea, ca urmare a hotărârii de ieri a Curţii de Apel Bucureşti, să conteste rezultatele jocurilor din campionat disputate contra CS U Craiova nu are vreun suport legal sau regulamentar.
 
Departamentul Juridic al Federației Române de Fotbal