„Septi” e atacant, are 12 ani, și a fost cel mai bun jucător dintre cei peste 180 care au participat la preselecția organizată de Federația Română de Fotbal și Gillette la Jucu, județul Cluj.

Echipa Gillette – “Performanța Are Viitor” a găsit la Jucu primul său atacant. În vârstă de 12 ani, Septimiu Kolbasz i-a impresionat pe scouterii Federației Române de Fotbal coordonați de Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici și Ion Geoglău și se alătură echipei care va merge în cantonament la Mogoșoaia și în excursie la Barcelona.

Septimiu este legitimat C.S. Luceafărul Cluj-Napoca și a fost selectat la capătul unui trial de patru ore organizat pe Arena Jucu de Mijloc, comuna Jucu, județul Cluj.

“Septimiu ne-a impresionat nu doar prin talentul său, ci și prin comportament. S-a arătat generos în relația cu colegii săi și disciplinat în toate momentele în care a fost pe teren. Am considerat că are astfel câteva dintre calitățile obligatorii pentru a ajunge în echipa pe care o căutăm”, a declarat Ion Geolgău, Managerul Departamentului de Scouting al FRF și unul dintre coordonatorii scouterilor caravanei “Performanța Are Viitor”.

Câștigătorul selecției de la Jucu devine astfel al treilea membru al echipei Gillette – “Performanța Are Viitor” după Răzvan Andrei, descoperit la Moldova Nouă (județul Caraș-Severin) și Mădălin Crivăț, câștigătorul preselecției de la Bascov (județul Argeș).

Gillette, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, își propune să sporească șansele tinerilor din mediul rural cu vârste între 10 și 14 împliniți ani de a se face remarcați și de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde prin intermediul inițiativei „Performanța are Viitor”. Proiectul are ca scop identificarea tinerilor talentați, micii jucători de azi ce au șansa să devină marii jucători de mâine.

Caravana se desfășoară sub umbrela programului FRF „Împreună suntem fotbal” și are loc în perioada august 2016 – mai 2017. Primele localități acoperă zonele rurale din Moldova, Muntenia, Banat și Ardeal, urmând ca Federația Română de Fotbal să continue selecțiile, acoperind astfel toată România până la finalul campaniei, în mai 2017.

În perioada august – septembrie 2016, caravana Gillette – „Performanța are Viitor” organizează selecții în:
 Moldova Nouă (județul Caraș-Severin) – 21 august 2016
 Bascov (județul Argeș) – 28 august 2016
 Jucu (județul Cluj) – 4 septembrie 2016

A patra localitate în care vor fi căutați tinerii talentați va fi aleasă direct de cosumatorii Gillette și va fi anunțată în secțiunea de comunicate de presă a Federației Române de Fotbal. De asemenea, mecanismul de selecție din fiecare etapă va fi anunțat în aceeași secțiune, dar și la nivel local, prin intermediul reprezentanților Asociațiilor Județene de Fotbal. Din primele patru localități se vor alege primii patru câștigători, urmând ca selecțiile să fie continuate de FRF, iar la finalul campaniei vor fi anunțați încă șapte tineri câștigatori.

Selecțiile vor fi organizate de reprezentanți specializați ai FRF și vor fi supervizate de membri ai comisiilor relevante ale Federației Române de Fotbal. Campania va fi susținută de Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, foști internaționali și membri ai Comisiei Tehnice a FRF, și de Ion Geolgău, Managerul Departamentului de Scouting al FRF.

Pentru a putea fi înscriși în selecție, tinerii fotbaliști trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
• Vârsta între 10 și 14 ani împliniți până la data de 31 iulie 2016;
• Să fie însoțiți de tutore sau părinte, acesta urmând să își dea acordul pentru participare pe baza căruia se face înscrierea;
Cei unsprezece tineri fotbaliști selectați vor fi premiați cu o excursie la Barcelona la finalul campaniei și vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.