Selecția dedicată județelor Vaslui și Iași a atras 496 de participanți, fiind cea mai mare din cadrul caravanei „Performanța Are Viitor”.

Răzvan Boiță (foto 1) și Cristian Turcu (foto 2) sunt cei mai noi membri ai echipei Gillette – „Performanța Are Viitor”. Cei doi au reușit să se facă remarcați în timpul celei mai ample selecții din cadrul proiectului de scouting dezvoltat de Federația Română de Fotbal și Gillette. Aproape 500 de participanți s-au aliniat la startul competiției, în încercarea de a-i impresiona pe scouterii FRF coordonați de Ion Geolgău, Jean Vlădoiu și Miodrag Belodedici.

În vârstă de 12 ani, Răzvan Boiță evoluează pe poziția de mijlocaș dreapta, este legitimat la CSM Politehnica Iași și a fost selectat în urma unui trial care a durat peste șase ore. Tot la Pădureni, județul Vaslui, s-a făcut remarcat și Cristian Turcu, atacant de 10 ani. Cristian e legitimat la SC Comstar Vaslui și practică fotbal de la 6 ani.

„Selecția de la Pădureni a fost una dintre cele mai interesante de până acum, în condițiile în care echipa de scouteri a avut de urmărit aproape 500 de tineri jucători. La final, Răzvan și Cristi ne-au impresionat prin talentul lor, dar și prin atitudinea pe care au avut-o de-a lungul întregii zile. Le spunem bun-venit în echipă!”, a declarat Ion Geolgău, Managerul Departamentului de Scouting al FRF.

Câștigătorii selecției de la Pădureni, susținută de Kaufland România, se alătură echipei Gillette – “Performanța Are Viitor”, unde au fost incluși deja Răzvan Andrei, descoperit la Moldova Nouă (județul Caraș-Severin), Mădălin Crivăț, câștigătorul preselecției de la Bascov (județul Argeș) și Septimiu Kolbasz, decoperit la Jucu (județul Cluj).

Gillette, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, își propune să sporească șansele tinerilor din mediul rural cu vârste între 10 și 14 împliniți ani de a se face remarcați și de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde prin intermediul inițiativei „Performanța are Viitor”. Proiectul are ca scop identificarea tinerilor talentați, micii jucători de azi ce au șansa să devină marii jucători de mâine.

Caravana se desfășoară sub umbrela programului FRF „Împreună suntem fotbal” și are loc în perioada august 2016 – mai 2017. Primele localități acoperă zonele rurale din Moldova, Muntenia, Banat și Ardeal, urmând ca Federația Română de Fotbal să continue selecțiile, acoperind astfel toată România până la finalul campaniei, în mai 2017.

Selecțiile vor fi organizate de reprezentanți specializați ai FRF și vor fi supervizate de membri ai comisiilor relevante ale Federației Române de Fotbal. Campania va fi susținută de Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu, foști internaționali și membri ai Comisiei Tehnice a FRF, și de Ion Geolgău, Managerul Departamentului de Scouting al FRF.

Pentru a putea fi înscriși în selecție, tinerii fotbaliști trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

• Vârsta între 10 și 14 ani împliniți până la data de 31 iulie 2016;
• Să fie însoțiți de tutore sau părinte, acesta urmând să își dea acordul pentru participare pe baza căruia se face înscrierea;

Cei unsprezece tineri fotbaliști selectați vor fi premiați cu o excursie la Barcelona la finalul campaniei și vor beneficia de un cantonament profesionist alături de echipa națională de fotbal a României, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

De peste un secol, Gillette își respectă angajamentul de a oferi performanță zi de zi prin intermediul aparatelor de ras utilizate de peste 800 de milioane de bărbați din întreaga lume. Alături de Federația Română de Fotbal, prin inițiativa „Performanța are Viitor”, Gillette continuă să susțină copiii talentați din România.

Despre Gillette

De peste 110 ani, Gillette oferă tehnologie de precizie și produse cu o performanță la cele mai înalte standarde, îmbunătățind viața a peste 800 de milioane de bărbați din toată lumea. De la bărbierit și îngrijire personală, până la îngrijirea pielii și protecția de transpirație, Gillette oferă o gamă largă de produse ce include aparate de ras, geluri, spume și creme de ras, produse pentru îngrijirea pielii, after-shave, antiperspirante, deodorante și geluri de duș. Vă rugăm vizitați http://www.gillette.com pentru cele mai recente noutăți și informații despre Gillette.

Despre Procter & Gamble

P&G îmbunătățește viața a aproximativ 5 miliarde de oameni din întreaga lume prin brandurile sale. Compania are unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri de calitate, precum: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, blend-a-med®, Duracell®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Wella®. Operațiunile P&G se desfășoară în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm vizitați http://www.pg.com pentru ultimele noutăți și mai multe detalii despre P&G și brandurile sale.

Despre „Transformă ulița în stadion”

Parteneriatul cu Gillette, reprezentat de inițiativa „Performanța are Viitor”, este o continuare a proiectului “Transformă ulița în stadion”, un proiect care face parte dintr-un plan mai amplu, “Împreună suntem fotbal”, dedicat promovării fotbalului de tip Grassroots și coordonat de Departamentul de Dezvoltare Fotbalistică al Federației Române de Fotbal, condus de Ciprian Paraschiv. Proiectul “Transformă ulița în stadion” s-a desfășurat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 în 21 de județe din România, implicând referenții zonali ai Federației Române de Fotbal. Peste 1000 de elevi din ciclul primar din mai mult de 120 de unități de învățământ din mediul rural au fost parte a etapei pilot a programului. Finalitatea programului a constat într-o competiție dedicată celor mai talentați elevi din clasele I-IV din cele 7 regiuni fotbalistice ale țării. Meciul final s-a disputat la Cluj, o comisie formată din Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu și Aurel Țicleanu alegând cei 3 câștigători, care au însoțit echipa națională la Campionatul European din Franța.

Despre “Împreună suntem fotbal”

Lansat în luna septembrie a anului trecut, proiectul "Împreună Suntem Fotbal" reprezintă o premieră în sportul și educația din România, propunând implicarea activă în dezvoltarea sănătoasă a românilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor și tinerilor în valorile acestui sport și creșterea numărului de practicanți de fotbal în România. Începând cu 2015, au fost demarate primele 4 programe: Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal și Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transformă Ulița în Stadion, Unificat în 7, Campionatul Universitar de Fotbal. Următoarea etapă a programului se va desfășura începând cu septembrie 2016, mai multe informații vor fi publicate pe platforma dedicată www.impreunasuntemfotbal.ro.