Peste 180 de tineri fotbaliști cu vârste între 10 și 14 ani au participat la selecția organizată de Federația Română de Fotbal și Gillette.

Echipa Gillette – “Performanța Are Viitor” are începând de ieri acoperit postul de mijlocaș dreapta. În vârstă de 13 ani, Mădălin Crivăț i-a impresionat pe scouterii Federației Române de Fotbal coordonați de Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici și Ion Geolgău și se alătură echipei care va merge în cantonament la Mogoșoaia și în excursie la Barcelona.

Mădălin este legitimat la Școala de Fotbal A.C.S. F.C. Dănuț Coman și a fost selectat la capătul unui trial de patru ore organizat la Bascov, județul Argeș, reușind să-i impresioneze pe reprezentanții FRF prin jocul său.

“Mă bucur că am găsit la Bascov un număr impresionant de tineri talentați, respectând astfel tradiția extraordinară pe care județul Argeș o are în fotbal. Mădălin ne-a impresionat nu doar prin talent, ci și prin felul în care înțelege fair-play-ul și jocul de echipă”, a declarat Jean Vlădoiu, membru al Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal și unul dintre coordonatorii scouterilor caravanei “Performanța Are Viitor”.

Al doilea membru al echipei Gillette – “Performanța Are Viitor”, după Răzvan Andrei, descoperit la Moldova Nouă, Mădălin Crivăț provine dintr-o familie de fotbaliști. Fratele său, Andrei Crivăț, este legitimat la o echipă de Liga 2 din România la doar 18 ani.

Gillette, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, își propune să sporească șansele tinerilor din mediul rural cu vârste între 10 și 14 împliniți ani de a se face remarcați și de a avea acces la o pregătire sportivă la cele mai bune standarde prin intermediul inițiativei „Performanța are Viitor”. Proiectul are ca scop identificarea tinerilor talentați, micii jucători de azi ce au șansa să devină marii jucători de mâine.

Caravana se desfășoară sub umbrela programului FRF „Împreună suntem fotbal” și are loc în perioada august 2016 – mai 2017. Primele localități acoperă zonele rurale din Moldova, Muntenia, Banat și Ardeal, urmând ca Federația Română de Fotbal să continue selecțiile, acoperind astfel toată România până la finalul campaniei, în mai 2017.

În perioada august – septembrie 2016, caravana Gillette – „Performanța are Viitor” organizează selecții în:

  • Moldova Nouă (județul Caraș-Severin) – 21 august 2016
  • Bascov (județul Argeș) – 28 august 2016
  • Jucu (județul Cluj) – 4 septembrie 2016

A patra localitate în care vor fi căutați tinerii talentați va fi aleasă direct de cosumatorii Gillette și va fi anunțată în secțiunea de comunicate de presă a Federației Române de Fotbal. De asemenea, mecanismul de selecție din fiecare etapă va fi anunțat în aceeași secțiune, dar și la nivel local, prin intermediul reprezentanților Asociațiilor Județene de Fotbal. Din primele patru localități se vor alege primii patru câștigători, urmând ca selecțiile să fie continuate de FRF, iar la finalul campaniei vor fi anunțați încă șapte tineri câștigatori.